Fascination Street

The most ridiculous fear in life is the fear of being ridiculous

Unde mi-e coletu` ? Sau măcar recomandata.

Nu ştiu ce am de la o vreme, m-a apucat serios cheful de scris în limba română. Ştiu că nu va mai ţine mult, aşa că profit de ocazie să vă mai povestesc o boacănă tipic românească. În centrul atenţiei mele sporite : Poşta Română, împreună cu toate oficiile şi subinstituţiile ei.
Buuuun… de vreo două săptămâni trebuia să primesc un colet de la managerul Luna Amară, Richard, conţinând 4 CD-uri cu ultimul lor album, în original. Se trăgea de mine din toate părţile… “Au venit ?”, “Le-ai primit ? Cum nu ?!” Nu mai ştiam ce să cred, nu ştiam ce să le mai zic. Până ieri, când în urma unei discuţii telefonice cu Richard, m-am decis să mă duc la poştă, să aflu unde mi-e coletul. Încep cu Prioripostul, şi data trecută acolo m-am dus după o recomandată de la Richard. Fiindcă n-aveam aviz, tanti de-acolo ( hai c-am fost elegantă ) începe să se eschiveze, fuşărind procesul de căutare a recomandatei ( aşa i-am zis, în necunoştiinţă de cauză ). Apoi i-a venit tot ei geniala idee că ar putea fi colet. “Dacă e colet peste 500 de grame, nu e la noi, ci la Oficiul Poştal nr. 1”. Mulţumesc politicos, zic mersi că eram cu Citroenul lui hell şi hell implicit, ne luăm şi pornim spre aproape celălalt capăt al oraşului. Ajungem, tipa de la numărul 1 ne spune că Prioripostul e pe o străduţă paralelă. Mustăcim noi ceva la adresa tipei, dar pornim în grabă spre locul indicat. Acolo, surpriză. “Coletele peste 500 de grame se ridică de la…” şi ne spune de poşta iniţială, unde-am fost la început. Deja începea să-mi clocotească sângele în vene.
“Plus că… dacă a fost trimis în 13 şi nu l-aţi ridicat, e pe drum înapoi”.
“Cum ? 10 zile… abia mâine e 23.”
“Doar recomandatele rămân 10 zile. Coletele se returnează după 7.”
( * moment în care-aveam senzaţia că-mi puşcă o venă de nervi. * )
“Dar care-i logica ? Dacă-i bombă, oricum explodează repede…”
:)))))))))))))))
Pe urmă am încercat, fără succes, la poşta de la mine din cartier. Azi… am primit avizul. Numărul 2. Primul nu ştiu pe unde s-a rătăcit. Totuşi, recomandata ( până n-am pus ochii pe ea, n-am ştiut ce e ) era aici, la poşta de lângă mine.
Incompetenţă ? Prostie ? Nepăsare ? Neah, nici vorbă. Toate la un loc. 3 în 1. Aţi uitat unde trăim…
RSS 2.0 | Trackback | Comment

7 Responses to “Unde mi-e coletu` ? Sau măcar recomandata.”

 1. vlad-metal

  Mdea posta romana… ,oricum ma bucur ca am primit intr-un final cd’u; da tot il strang de gat pe Nick la Sighishoara ca nu mi semnat albumu’ >:(

 2. ivett

  eh, this is why people invented Fan Curier, Cargus, etc.
  :P

 3. ionuca

  Vai, Roxa, ma tot intreb cum de ti-ai pastrat calmul si nu i-ai spus la aia de la posta cateva vorbe ‘de dulce’. Chiar asa batuti in cap, incopetenti trebuie sa fie toti functionarii publici?! Grrrr… oricum, e bine ca pana la uRMa ati primit si cdurile. Enjoy the quality music! :)

 4. Roxa Trutza

  Vlad: in loc sa-l strangi de gat, mai bine ia-ti CD-u` cu tine si cand iti fac semn, sari pe el sa ti-l semneze. :))))
  Ivett… pentru 4 cd-uri ? N-ajunge ca saracu` Nick mi le-a dat mai ieftin, sa-l mai pun sa-mi plateasca si taxe de curier… :)))
  Ionuca, crede-ma, nu eram calma, dar n-aveam ce sa mai zic. Nu stiam exact care din cele doua nu stie ce trebuie sa faca. Intr-adevar, puteam sa le zic cate una la fiecare. :))
  Oh well, a trecut, cum zici si tu, now I`m enjoying the quality music. :>

 5. mariuz

  o vinit shi tzidi-ul mieu ?:P

 6. Roxa Trutza

  Oh da, numai tie mai trebuie sa ti-l dau. :)

 7. boyarul

  pt ivett

  Tocmai am trecut prin experiente neplacute cu Cargus’ul. Ma refer la taxele lor de-a dreptul nesitite.
  Imagine ca am platit taxe de transport pentru o componenta hardware (sursa pt PC) peste 300.000 lei.

  Fuck them !!!
  Tot mai buna-i Posta Romana
  M-am obisnuit cu ei si stiu cum sa-i iau: tare.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>