Fascination Street

The most ridiculous fear in life is the fear of being ridiculous

Gândul care zboară

După o vară în care mi-au curs acorduri prin sânge şi inima mi-a bătut în ritm de pedală dublă, a venit vremea să-mi leg părul la spate, să tuşesc convulsiv de vreo două ori şi să-mi reafişez încruntarea caracteristică pe frunte.

Urmează calvarul. Iadul se dezlănţuie. Oroarea rânjeşte. Catastrofa pândeşte. Eşecul bântuie. Iar scrie 5:30 pe mine, sunt profund marcată de ora aceea. Frânele 23-ului vor scrâşni iar în staţie, termometrele vor indica iar cu minus, eterna înghesuială va domni iar peste Transport Local şi feţele brăzdate de rutină iar se vor întoarce să te-njure printre dinţi, blestemat purtător al unui ghiozdan colosal în spate. Şi atunci nimic nu mi se va părea mai îmbietor decât o cană caldă de cacao băută la ora 11, în timp ce privesc prin geamul aburit urmele răzleţe de brumă, ştiind că mă pot oricând refugia în aşternuturi pufoase şi moi, cu un Marquez înaintea ochilor.


Adina-şi va aranja din nou părul în oglinda dulapului şi va primi din nou un punct în plus doar pentru că e Adina, Dana ne va promite din nou că rochia ei va fi frumoasă şi va strânge bani pentru banchet şi cadouri, Scrofo îşi va baga din nou pula cum va intra pe uşă, Sandu va cânta din nou o manea şi va merge din nou la olimpiadă la religie, iar Morar va lipsi din nou cu săptămânile şi îşi va trimite din nou tatăl la şcoală cu flori şi pliculeţ să rezolve totul. Din nou. Totul e un ciclu infinit.

Noroc cu micile plăceri ale vieţii, de exemplu: Cotoară, Vlad, Pavel, Ioana, winamp, carte, ciocolată, cacao, Cage, concert, blog. Şi cam atât.

Frunzele din copaci vor păli şi se vor desprinde una câte una, vor începe şi ploile ce vor dura zile-ntregi, eu am să ajung acasă şi, dând de căldură, mă va lua un moţăit crunt între o sesiune de română şi alta de engleză… Dar nu ! Trezirea ! Matematica va fi coşmarul ce-mi va hărţui nopţile şi somnul şi principalul motiv pentru care am să-mi doresc să dispar de pe faţa pământului. Tot ea-mi zdrobeşte visele de-a mă vedea cândva boemă, visătoare, fericită şi fără bani într-un alt oraş, cu alte personaje, altă lume. Visăm prea mult, ţintim prea sus.

“Gândul care zboară este întotdeauna liber”, Tănase. “Gândul care zboară se înalţă întotdeauna prea sus”, eu.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

10 Responses to “Gândul care zboară”

 1. Auras

  Clasa a XII-a e… fun. Am avut parte si de idiotenii si de colegi stupizi in faze si mai stupide. Dar per total clasa a 12 a fost un relax.

  Imi aduc aminte iarna cat de mult asteptam sa ajung acasa unde era doar mama (tata era la scoala, radu la serviciu, marian la el la serviciu sau in alta parte) care se uita la telenovele, mancarea ma astepta calda pe masa si apoi ma duceam sa ma odihnesc in patul cu lenjerie noua creponata si pufoasa.

 2. pati

  ce perspectiva sumbra :)) Noroc ca se va termina intr-o clipita si cand nici nu te astepti te vei trezi direct intr-o noua vara (eu asa patesc :-S )

 3. Roxa Trutza

  Auras, nu inteleg cum te-ai putut relaxa in a 12-a… adica ma rog, oricum tu esti bun la mate si info, eu cu matematica… pf. Partea cu lenjeria de pat creponata si pufoasa o sa-mi lipseasca mult in cele ce urmeaza.

  Pati, vorba cantecului, “ore grele vor veni”. :) Sper sa ai dreptate.

 4. ionuca

  Of, tot nu vrei sa accpeti ca cls a XII-a e miah-miah. O sa vezi ca incepand (cel tarziu) cu cel de-al 2-lea semestru, profii te lasa in pace sa inveti pentru materiile de bac, nu te streseaza, nu se crizeaza, cu adevarat o atmosfera chilled.

  Inteleg ca iti faci probleme cu matematica, dar aia e doar o materie… tragi tare anul asta si apoi o sa fie bine. La celelalte materii nu prea ai ce invata. Crede-ma cand iti spun ca o sa termini cu Bacu’, o sa te uiti in urma si o sa spui: “That was all? M-am chinuit atata pentru AIA?!”

  Dar, pe de alta parte, stiu foarte bine ca nu o sa poti sa te relaxezi, ca nu o sa poti sa nu inveti asa mult, ca nu o sa poti sa ai emotii. E normal. E Bacul tau, sunt examenele tale, sunt notele tale. Dar tot mie o sa-mi dai dreptate dupa ce trece. :P

 5. Roxa Trutza

  You got the wrong point. :)

 6. Arana

  well… as avea eu multe de zis, ca doar nu cunosc multi care s-au stresat cat m-am stresat eu. insa, vb in careva seara cu o prietena; conversatie f sugestiva, you’re smart, you’ll get the idea ;)

  eu:… ce prostie, cat te stresezi pt bac, si cand zic aia sa nu te stresezi nu-i crezi
  ea: da… toata lumea zicea ca-i usor, da cum dracu sa crezi pe cineva care a scapat deja?
  eu: ma, eu am ajuns la concluzia ca asta-i un drept specific: dreptul de a te stresa pt bacu tau!
  ea: sa stii ca asa e :))
  eu: ma, da sigur am terminat cu bacu, nu?
  ea: da,da sa vezi de acum ce urmeaza…
  eu: bine bine, schimbam subiectu.
  ea: ok
  eu: ploua…

  got the point? enjoy the 12th grade. there’s nothing like it. really :D

 7. hartagramz

  in judetu nostru mures bacul e uber easy (chestie certificata de mine) clasa a 12 cred k a fost impreuna cu clasa 10 cele mai frumoase din tot liceul, bucura-te cat mai poti de astea si totodata numara-ti zilele pana la independenta (adica facultate). :)
  succes!

 8. Roxa Trutza

  Arana, sure I got it. :) Vii in Cage in 15, sa te mai vad o data macar, inainte sa pleci, nu ? Ce ciudat a sunat. :)

  Silviu, un an si 19 zile si am sa fiu de acord cu tine pe urma. Sper. :)

 9. ivett

  pe la noi clasa a XII-a a fost deosebit de stresanta la inceput, mai apoi s-au calmat toti profesorii, cam la fel cum zice si Ionuca, de prin al doilea semestru.
  ce-i drept: daca ai lipsit si pana acum… ai sa lipsesti si mai mult de acum incolo (ma refer la cursuri).
  o sa urmeze simularea care o sa fie motiv de cearta clara cu profii si poate parintii, dar toate bune si frumoase in ultima saptamana de scoala!! nu o rata! probabil o sa ajungi sa apreciezi fiecare prosteala a colegilor tai.
  eh, si inca ceva: oricat ai fii de nervoasa nu lipsi de la banchet!

 10. Roxa Trutza

  Yes, ma`am. Ma simt foarte ciudat sa primesc sfaturi doar de la cei care au trecut deja prin asta.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>