Părţile monotone şi triste

Nu se pune problema: îmi va părea rău după tot ceea ce înseamnă liceu, cu momentele lui bune şi proaste. Deja încep să devin nostalgică, gândindu-mă că pot număra săptămânile cum fac cei din armată, vorba lui Vulchi Vulc. :)

Însă nu pot trece peste anumite lucruri. De exemplu, trezitul la 5:30, sau trezitul cu noaptea-n cap în general, mai ales că toate orele de la 7 sunt de fizică. Am început să fac totul ca la carte, alung depresii şi insomnii, mă vâr în aşternuturi cel târziu la 23, renunţ la cititul nocturn… toate tocmai pentru a fi în stare să-mi descleştez pleoapele din dulcele mreje ale somnului la orice oră matinală. Când, în cele din urmă, reuşesc să o fac, nu pot decât să mă plimb în slow motion prin casă, clipind mult şi des, chinuindu-mă să-mi alung somnul. A doua etapă ce vine ca un şoc e ieşitul afară. Pur şi simplu nu mai pot respira când mă loveşte frigul de-afară. Încep să-mi curgă lacrimi şi mă zgribulesc ca o vrabie pe gard, în mijlocul viscolului.


23-ul tot 23… Libi e în concediu şi suferim de exces de cutiuţe. Nimic nu încape în autobuzele alea, şi culmea, sunt programate două, unul după altul, chiar când mergem sau ieşim de la şcoală.

Oh da… profii. În afară de câteva rare exemplare, ar trebui schingiuiţi toţi. Lucrare la religie… gimme a break. I-am spus părintelui c-o să ajungă în iad dacă face aşa ceva. :)) Noroc că Vulchi Vulc, frumosul prof de geogra, s-a gândit să mai organizeze o excursie, internă de data asta. Aşa că weekendul următor, Roxa goes Păltiniş. :D Nu mai am răbdare, fierbe sângele în mine.


Încă nu-s foarte hotărâtă asupra materiilor din care dau bacul, mai oscilez, dar deocamdată fac aşa: română, mate, franceză oral, bio, engleză scris. Dar după o anumită fază ce-am s-o povestesc mai încolo, poate renunţ la franceză oral (deşi profa mă adoră şi se ocupă mai ales de mine şi de Ioana, fiindcă – zice ea – suntem cele mai bune) şi dau engleză în loc, iar proba F să fie geografie. Nu ştiu, deocamdată învăţ la toate 3. :)

Suntem 30 în clasă… nu mai am unde să mă mut iarna, mai ales că, de când cu noua dirigă, slabe şanse de chiul la orizont. Băncile sunt mereu ocupate. Plus că suntem închişi ca la închisoare, nu putem ieşi din şcoală decât cu bilet de voie ( adio delicioşi suculenţi şi ieftini :( ) şi nu putem intra decât cu legitimaţie, de când s-au omorât vreo 3 de la un liceu din apropiere. Mda, o să mor lângă geam o iarnă întreagă, o să-mi îngheţe mâinile pe pix şi degetele o să-mi fie casante. Dar tragem perdelele, să fie mai cald. :))

Two sides to every story. Va urma… :)

4 thoughts on “Părţile monotone şi triste

 1. olá roxa! tudo bem? há muito tempo que não vinha á internet devido a problemas com a mesma, e agora só na faculdade é que consigo vir ao teu blog para te dizer que continues com o bom trabalho!
  beijos!

 2. haha, ai ales cat se poate de bine materiile
  din experienta proprie, franceza e mai usoara decat engleza la oral:))
  .. si engleza scris mai usoara decat educatia fizica si ce optiuni mai aveam :P (dar, parca acum nu mai puteti da edu, nu-i asa?)

 3. wow! mergi la Paltinis????? :((((( eu de ce nu ma duc la Paltinis? fie si cu clasa. nu ma iei si pe mine?? pls oh pls oh plss!!!!
  la faza cu iesitul din scoala doar cu bilet de voie sa stii ca nu e nevoie sa se omoare nimeni. si la noi e la fel si cred ca o sa ma mor eu daca nu mai pot chiuli deloc anul asta.
  si totusi, si eu vreau la Paltinis :(((((((((( !!!!!!!

 4. Vanessa, hey, everything`s fine, I`m glad you came back. Sorry I`m not able to write in your language now, but I`m too exhausted and ‘I can`t think’ is today`s motto. You keep up the good work as well !

  Ivett, iti bati joc de mine cu educatia, asa-i ? :)) Fii serioasa. Nici daca as putea sa mai dau din ea, nu as da. N-am intentii sinucigase de a pica bacu`. :)) Parca tot mai mult ma tenteaza geogra… :D

  feedledeedee, welcome to za bluag. :) Chiar sunt surprinsa sa te vad poposind pe aici… Te iau daca vrei sa vii, stam pe autocar amandoua si ne fluturam pletele-n mers, m`kay ? :>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *