Planuri

În mintea mea începe să se deseneze prematur o hartă pentru vara asta şi, din păcate, va fi valabilă doar dacă iese totul bine. Aşadar, în cel mai fericit caz, “harta” va arăta cam aşa: Sepultura în 12 iulie la Bucureşti, dacă se va confirma oficial, Peninsula la sfârşitul lui iulie, Sziget la începutul lui august, FânFest la sfârşitul lui august şi Stufstock la începutul lui septembrie. Dacă lucrurile nu vor merge foarte smooth, promit să-mi iau cărţi de toţi banii strânşi şi să mă izolez în camera mea pentru tot restul verii, evitând până şi Peninsula care e, vorba aia, la mine-n ogradă.

Dar să revenim la lucrurile frumoase. :D Aşadar, Sziget 2007, Ungaria, insula Obudai, ediţie aniversară de 15 ani. Anul trecut, după ce-am pierdut cu lacrimi în ochi Radiohead, mi-am jurat că anul ăsta o să fac tot posibilul să merg. Asta a însemnat, până acum, multe vineri şi sâmbete petrecute acasă pentru a nu irosi banii pe bere, multe cărţi şi alte mici delicii necumpărate (plus unghia-n gât) şi două luni de zile de mers fraudulos cu autobuzul, de chin continuu şi gâturi lungite în vederea identificării posibililor controlori. Iar de-acum înainte, înseamnă trezit la 5 dimineaţa şi mers pe jos 8 km/zi, 40 km/săptămână şi… mi-e groază să mai fac o înmulţire. :) Nu mi-e uşor deloc, dar la Sziget vin Tool. Şi Nine Inch Nails, şi o groază de alte nume impunătoare, dar… Tool. Pentru ei mă zbat, pentru ei îmi aud “luptă, Roxa!” dimineaţa când ajung roşie şi sfârşită la şcoală, prăbuşindu-mă pe scaun. Tool keeps me going right now. :)


Am tot citit şi răscitit pe net o mulţime de lucruri şi mi-am dat seama că n-o să-mi fie prea uşor să supravieţuiesc pe-acolo. Sunt atâtea concerte, atâtea lucruri de făcut, artshow-uri, baruri, teatru, fotbal, parapantă, cinemauri, Budapesta la o jumătate de oră, ce mai, e de vis, n-o să mai dorm niciodată. :)) Plus că, din câte văd, nu e ca la Peninsula, cu camping spot şi plimbat prin caniculă de la corturi la scene până-ţi vine acru, ci poţi să te instalezi oriunde, atâta timp cât ai brăţara care dovedeşte că ţi-ai luat abonament pe toate zilele. 7 zile, raiul pe pământ. Aşa că, problema cu igiena fiind rezolvată de cabinele de duş presărate pe toată insula, singurul inconvenient rămâne limba, care, deşi stau în Tg. Mureş de 20 de ani imediat, nu prea s-a lipit de mine. :)) Dar la naiba, sunt sigură că pot să arăt cu degetul dacă vreau să-mi cumpăr ceva. :)) Aaargh, abia aştept să-mi iau bilet.


Revenind cu picioarele pe pământ…


Mâine extrasupermegauber aşteptatul concert acustic cu Luna Amară. Ce să zic, mă bucur imens că m-am trezit abia aseară să-mi fac rezervare, şi am făcut-o online, dar nu m-a sunat nimeni pentru confirmare. Oh who the hell cares, concertul ăla oricum n-o să înceapă fără mine, jur, o să-mi asmut rockerii pe lunatici să le fure temporar instrumentele. Sper să prind loc în faţă, e rău să fii mic.

Roxa: daca o sa vezi SMURD-u` misunand pe-acolo, culegand dinti si indreptand nasuri sparte, sa stii ca-s in fata.

:)) Acestea fiind zise, paaaaarteeeeeh. :D

6 thoughts on “Planuri

 1. nu-ti fa griji din cauza limbii la sziget…oricum nu-i pasa nimanui cine cum vorbeste…te intelegi cu toata lumea oricum…pe de alta parte trebuie sa cauti cu lupa daca vrei sa dai de cineva care chiar vorbeste maghiara…bine exagerez…dar daca ai vrea sa ceri o tigara in maghiara, murphy asta sigur are grija sa te plimbi cam o jumatate de ora, ca sa dai de cineva care iti raspunde pe aceea limba…cu engleza te rezolvi mult mai bine….

 2. Green, la bac ma refer, in mare parte. Si da, a huge sigh…

  Errr, sneakybastard, eu sper sa pornesc si cu ceva maghiari de-aici pana acolo. :) Cat despre Ungaria si engleza, am mai fost acolo si… they just don`t mix, tot la aratat cu degetu` am ramas. :))) Nu fumez, dar pentru aia as putea imprumuta tricoul lui Vlad cu ‘van egy cigid ?’, just in case I forget how to say that. :)))

 3. Probabil glumesti. Nu? Vorbesti de Mures? 8 km dus, inca 8 km la intors sau sunt 8 cu tot cu miscarea de dimineata prin casa dupa… unele, altele, ca la fete?
  Deci sunt doar 4, jumatate de ora, face bine la pofta de mancare, la pofta de viata, la circulatie, la cap… uite cum am ajuns eu.
  Bine, nu insist, sa nu zici ca sunt malitios, am fost eu si in Mures. Orasul are 8 km pe lungime? Parca era mai mult in latime.

 4. fistic, errr, ai ceva impotriva metropolei mele ? :)) Habar n-am de unde esti, dar imi aud lucruri de genu` de la bucuresteni, de obicei.

 5. Inseamna ca sunt un bucurestean tipic daca spui ca n-ai habar si asta chiar ma face sa rad. Ma rog, eu sunt o specie mai rea decat bucurestenii. Sau poate ar fi clasica metoda ardeleneasca de privit lumea de sus. Oricum, fiind un loc practic necunoscut, pentru mine, Muresul nu-mi spune mare lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *