Bistriţa is metalcore :D

M-a întrebat astăzi cineva, în jurul orei 9 AM, dacă nici eu nu pot dormi. Pe naiba, dac-aş fi lăsată, aş dormi 9 ore peste 9. Dar nuuu… familia se află în shopping mode. Desigur. Îmi leg şireturile apatic, apoi mă scandalizez când ai mei vor să şi conduc prin oraş, dar în cele din urmă trag aer adânc în piept, îmi dau ochii peste cap, îmi zic în sinea mea: “Please, God, an aneurysm” şi pornim la drum.

Dacă-mi spunea cineva cu un sfert de oră înainte că o să-mi petrec jumătate de zi prin Bistriţa, i-aş fi râs în nas. Din fericire, industria textilă din metropola mea cu economie înfloritoare tinde spre 0 (da, da, ştiu că la geografie se învaţă cu totul altceva – education is bullshit), aşa că în câteva minute totul era hotărât, nu înainte de a face o oprire pe la rude. De observat că văru’ ăla micu’ (eu minus cinci ani) ştie face cafea, iar eu nu. Ah, şi de la văru’ cel mare (eu minus patru ani) am învăţat o poezie tare drăguţă: “Little birdie in the sky / Dropped a poopie in my eye / Me no sad, me no cry / Me just happy cows can’t fly”. Imaginaţi-vă totul rostit pe cel mai blazat ton posibil, iar apoi imaginaţi-vă una bucată Roxa izbucnind instant în râs isteric, cu ochii încă mijiţi de somn.

La scurt timp eram pe bancheta din spate, la drum. După atâta timp de sufocat în cenuşiul cotidian al oraşului, eram în maşină, cu un zâmbet tâmp şi pierdut pe faţă, privind la cer, privind la câmpul verde crud, privind în zare, privind în mine şi simţindu-mă relaxată, fericită. Roadtrips FTW… chiar dacă sunt făcute cu un scop anume.

Bistriţa… păi Bistriţa e metalcore, clar. Mă dau jos din maşină, trece pe lângă mine un pletos cu tricou Ektomorf. Holy cow, am citit despre bistriţeni că-s minunaţi la concertele formaţiilor ce cânta .*core, dar să mai mergi câţiva paşi şi să vezi altul cu tricou Hatebreed a fost prea mult. :)) După ore bune de ameţit printr-o singură imensitate de magazin, cu sute de stive colorate şi care mai de care mai strategic plasate pentru a-ţi provoca iluzii optice dătătoare de dureri de cap, am cumpărat cele mai dulci şi mai zemoase mandarine din lume şi am pornit înapoi. Aceeaşi relaxare, aceeaşi stare de bine general.

Până la plăcuţa trilingvă de la intrarea în oraş. O să văd vreodată toate denumirile de pe ea ?

Later edit -> Cică astăzi n-ar fi trebuit să se scrie nimic pe bloguri, în memoria victimelor de la Virginia Tech. Oops ? Nu oops. Chestia asta a fost inventată de americani, bănuiesc. Poate o s-o respect când vor face acelaşi lucru pentru victimele din Irak. Acolo încă mai mor oameni. Sute de oameni.

7 thoughts on “Bistriţa is metalcore :D

 1. Textul tau despre sutele de morti pe zi din Iraq ma face sa presupun ca si tu faci parte dintre oamenii naivi care cred ca regele a abdicat la amenintarea ca sute de studenti romani ar fi fost torturati de catre prorusi. De asemenea, ma face sa cred ca si tu ca si alti oameni tineri considera ca indivizii in civil din Iraq care se arunca in aer omorand civili, dar si militari englezi si americani ar fi eroi pentru libertate. Habar nu aveti cine sunt si pentru ce lupta acei oameni. In schimb, nu ma surprinde, pentru mine oamenii in negru si alti ascultatori de rock au o viziune destul de inapoiata, de tip feudal.
  Nu reuseam sa pun punctul pe i mare, asa ca l-am folosit pe l mic

 2. Imi place ca reusesc sa ma fac inteleasa tot mai bine, mai ales cand se-ntampla sa-mi bat tasta de pomana pentru o impresie total opusa fata de cum as fi vrut s-o transmit. Daca asta ai inteles din ce-am scris eu, ce pot sa zic, imi scot palaria-n fata persoanelor in varsta, care nu asculta muzica pentru inapoiati.

  Cat despre l, joaca-te si cu ASCII, poate reusesti sa inserezi ceva si la alte dimensiuni…

 3. Important ar fi ca nu-ti scoti basca, ceea ce ar fi adica este chiar o chestiune promitatoare, oricum, o palarie buna salveaza o tasta care se incinge repede, pardon, rapid. Cat de spre ASCII… . Muzica e muzica, eu ma legasem mai mult de oameni si gandurile lor. Cred ca ai transmis chiar ceea ce ai gandit, nici mai mult, nici mai putin. Vrei sa dezbatem?:)

 4. Nu dezbat nimic, ai idei preconcepute, nu ma deranjez sa-ti demonstrez contrariul, mai mult, ma deranjeaza sa-ti demonstrez contrariul.

 5. Cum sa am eu idei preconcepute?
  Poate nu prea ai tu argumente, oricum eu macar le spun si nu-mi bag gandurile dupa chestiunea cu… ceilalti nu inteleg. Plus ca eu ma si rasgandesc foarte repede, cam in cinci minuti. Mi se par ciudati oamenii astia in negru, nu-mi place ca intr-o lume asa fixa ei tot cauta si le face placere agresivitatea sau, dupa caz, alte zdruncinaturi mintale. Chestiunea cu varsta, dupa ce am vazut eu, de obicei cei mai nesaturati de viata, ca tine, adica tinerii par mai categorici, eu prefer sa fiu mai plastic sau macar incerc. De ce nu stergi comentariile mele daca te enerveaza si ocupa spatiul aiurea? Le poti trece pe forumul halucinatiilor.

 6. Nu le sterg, nu ar fi corect fata de tine, iar pe forum ma multumesc sa raman cititor deocamdata. Te invit candva, totusi, la o sueta pe messenger, sa iti arat ca exista si argumente in chestiunea cu Irakul. E live si spontan, deci ar trebui sa fie de ajuns. Gandeste-te si razgandeste-te bine. :))

  In simplele randuri de mai sus sunt vizibile ideile preconcepute despre oameni in negru si tineri. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *