Peninsula 2007 – ziua a 3-a

A treia zi a festivalului a fost una din cele mai ciudate. Mi-am putut da seama de asta de dimineaţă când, coborând din pat, după un scâncet-două, am realizat că pot umbla fără prea mari eforturi, cum nu s-a-ntâmplat cu o zi în urmă. :) Ce mai, a fost şi o zi liniştită, cu mult jazz şi blues, în care ne-am refăcut fizic, dar am clacat la alte capitole (o depresie ce nici nu merită amintită).

În primă fază, am fost cu Diana pe la tarabe să-mi iau insigne. Două, ambele de un verde plăcut, dintre care una absolut genială. Prima – “It will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.” Din
păcate, asta mi-a căzut de pe ghiozdan la Zdob şi Zdub, în a cincea zi. :))) A doua (cea genială, pe care încă o mai am :D) – “To do is to be – Nietzsche. To be is to do – Kant. Do be do be do – Sinatra.” :))

Apoi ne-am întâlnit cu Levy şi încă ceva lume pe deviantart. Total aiurea, oameni care discută despre poze, obiective şi aparete foto în timp ce beau bere. Bo-fucking-ring and uhm… not only. :)) Noroc
că la scena Weekend începeau Cargo şi au plecat să-i vadă, iar eu am rămas, normal, la Slang. Până să înceapă, l-am bătut pe Dome de la iCoRy la cap să vină cu mine la Sziget, măcar la Tool, dar el nuuu, că-şi ia bass. M’kay, FINE. Lângă el stătea nimeni altul decât basistul lui Byron, de la care am aflat că al treilea album Urma există pe piaţă, dar trupa e kaputt, dead, gone, nu mai există. Oh well.

Slang am ascultat stând afară din cort, pe un cerc de beton încă fierbinte, pe malul Mureşului, privind apusul. Acela urma să devină un loc de refugiu când ne săturam să vedem oceanul de oameni ce curgea la Peninsula. :)

early sunset

late sunset


Şi având aşa peisaj în faţă, fără prea mulţi oameni prin preajmă, am ascultat eu Slang şi mi s-a părut că sună dumnezeiesc. Nici nu mergea altceva în afară de jazz şi vocea demenţială a Luizei Zan în asemenea atmosferă. Cântă şi la FânFest, sper să-i treacă cuiva prin cap să-i programeze exact la apus, deşi ar fi o minune. :) Way to go.

Apoi a urmat… plimbarea.

circuitul de carting; lumea îşi lua bilete şi n-am mai avut răbdare să pozez şi maşinile :)


Am ieşit în Weekend să mâncăm şi să bem ceva, trecând pe lângă scena mare unde cântau Theatre Of Tragedy, şi unde bănuiesc că era plin de goths. :) Nu mi-au plăcut cum sună, nu-s genul meu, şi din câte am înţeles de la Arana, au avut şi ceva probleme cu sunetul. Oricum, străduţa era goală, era
clar cine e headliner la festival. :))

La scena Mureş se pare că era, totuşi, ceva mai interesant. Cânta Deak Bill şi al lui Blues Band. Cu toate că nu mă dau în vânt după blues, omul ăsta avea ceva special. Simţea muzica, îi curgea prin vene, cânta, se plimba şi ţopăia pe scenă, dar totul oarecum… ciudat. Când m-am uitat mai bine, am văzut că nu avea un picior. Tot respectul, eu dac-aş avea defectul ăsta nici n-aş mai vrea s-aud de viaţă, darămite de muzică, dans, concerte şi public.

impresionant, serios


Am făcut o pauză de la muzica lui nenea Deak Bill şi am plecat la Kiss Arena unde Vali Bărbulescu mixa cum ştia el mai bine. Evident, a urmat o tură de dezmăţ şi dansat “fără nici o jenă”. :) Mă tot întreb de ce troglodiţii de fotografi peninsulieni nu i-au făcut o poză lui Vali Bărbulescu, mai ales când mă uit pe pagină şi văd doar gagici mai mult sau mai puţin îmbrăcate. Băi Peninsulo, anu’ viitor să dai acreditări şi femeilor, să vedem şi noi festivalul printr-o prismă feminină, ce naiba ? :))

Ne-am întors din nou la Deak Bill, şi am stat pe iarba până şi-a început show-ul A.G. Weinberger. Am râs o grămadă împreună cu Cotoară, în mare parte datorită lui Dorgo care, beat fiind, spunea numai tâmpenii, ca de obicei. :)) I-a pus numele de “Laurenţiu” unui tip pe care-l ştia doar din vedere şi s-a apucat să facă mişto de el. Tipul era imposibil de ratat: brunet cu părul lung, nişte sprâncene stufoase, un veşnic tricou transpirat şi plin de zgură de la-nceputul festivalului, şi o privire veselă, naivă, tâmpă chiar. Îi mai lipseau doar nişte steluţe şi inimioare, şi portretul era complet. :)) Dorgo strigându-l “Laurenţi”, e clar că nu reacţiona, dar păcat, mi-ar fi plăcut să aud ceva din gura lui. :)) Nu mai conta, Dorgo vorbea cât pentru 5, noi râdeam cât pentru 10.

Iar Weinberger… Weinberger cânta tot blues, suna bine, dar tot nu m-a atins cu mare lucru. Da, ştiu, sunt o insensibilă, dar dacă şi Diana a zis că “muzica asta nu-mi transmite nimic”, m-am scos. :)) Îi mai dau o şansă la FânFest, sper să-mi sune în creieri/fuflet altfel acolo. :)

blues *rolls eyes*


Acestea fiind ascultate, am încălecat într-un taxi şi… ne-am dus să dormim. Urma una din zilele cele mai mişto din tot festivalul. :D

4 thoughts on “Peninsula 2007 – ziua a 3-a

 1. Well, ToT asa cum a fost a fost… cat de divin se poate. De ce? Pai read my blog :P pre si post. Ma asteptam la mult mai rau; insa, ii ascult de many years and it was a great feeling.

  Imi pare rau ca n-am stiut de Slang. Da eram prea ocupata vanand un loc in primu rand la ToT.

  Cat despre Deak Bill – l-am vazut pana acum de vreo 2 ori si you are right – omul ala simte muzica cum putini o fac. All my respects si l-as fi urmarit si anul asta daca nu s-ar fi suprapus cu my headliners ;))

 2. Vanessa, hey ! :) I`m writing about a festival I`ve recently been to. It was awesome. Lotsa great bands and good singers you`ve probably never heard about (being so far away), but that doesn`t make them any less good. :) And yeah, at this point, pics say everything. :) I`ll post a lot more.

  Arana, da, tot o chestiune de gusturi e si asta, pana la urma. Am citit, faza cu berea e cea mai tare, eu n-am primit decat apa de la Vita *spoiler*. =)) Hai la FanFest si-i vezi pe Slang, suna mai bine ca nicaieri in creierul muntilor. Hai, chiar mi-ar placea sa te vad acolo, poate dup-aia pornim impreuna inapoi la Bucuresti, you know why. :D

 3. Felicitari pentru marturiile de la Peninsula! Best Romanian blog ever!!! :) Ti-am facut reclama aici (da, asa imi fac eu reclama, lol): http://levynagy.deviantart.com/journal/13914563/

  Acum raspunsurile mele obiective pt ziua a 3-a cand am fost prezent la Peninsula:
  1.Povesteam cu oamenii despre obiective foto pentru ca atunci ne-am intalnit prima oara si ne stiam de pe DA (photo kicks ass any depression…);
  2.Concertul Cargo a inceput cu aproape 45(!) minute inainte de a canta Slang (pe care i-am vazut revenit de la Cargo, care ma cam plictisesc). Slang rules! Drept dovada am mers si la Fanfest sa ii vad si sa le fac poze;
  3.Despre Blues as putea vorbi ani in sir…dar e inutil daca numai eu il simt. Intretimp cred ca te-ai lamurit cu A.G. dupa Fanfest.;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *