Shopaholic ? Think again.

Acu’ trei ore juma’:

“Muma…”

“Muuuma…”

“MUMAA !!!”

“Vezi că plec până la Real cu Csabi.”
“Cât e ceasul ?”
“Doi.”
“Mbine.

:)) Cred că am rămas pur şi simplu fixată pe nişte obiceiuri din liceu pe care nu mi le pot scoate acum din sistem. Adevăru-i că, dacă n-ar scârţâi uşa aia blestemată, ar fi chiar inutil să încerc să-i explic unui membru al familiei buimac de somn ce vreau eu să fac la două noaptea, pentru că de ce… nici eu nu eram prea în temă. :))

Aud mereu oameni care oftează, se-ncruntă şi blestemă înghesuiala din magazine, mai ales acum de sărbători. Cozi imense, loc de parcare lipsă, “tolomaca de la casă care mi-a bătut greşit”… sună familiar, nu ?

Aud şi mai des (şi chiar în anturajul meu, nu dăm nume _ADI_) oameni care se plimbă din Real în Metro, din Metro-n Selgros, din Selgros în Kaufland, din Kaufland în Auchan, din Auchan în mall-uri şi din mall-uri înapoi în Real pentru că după ce au studiat piaţa au ajuns la concluzia că de-acolo e cel mai avantajos să cumperi beteală pentru brad. Şi i-a luat doar 6 ore ! Pură investiţie.

Mereu mi s-a spus că-s o tipă total atipică fiindcă urăsc mania şi maniacii “shopping-ului”. Ei bine, sunt. :)) Pentru că ştiu folosi o listă de cumpărături şi merge direct la ţintă când am nevoie de ceva, fără a fi temporary distracted by a shiny object. Pentru că am simţul indispensabilului, al plăcerii, al superfluului şi al absurdului. Pentru că magazinele mari mă ameţesc şi mă extenuează. Pentru că mă-ngrozesc capetele de girofar ale shopaholicilor. Şi mai ales pentru că îmi place cum îmi stă cu banii-n buzunar mai mult decât cu ei în casa de marcat a unei tipe ce-mi întinde o eşarfă colorată ce n-am s-o port niciodată şi-am luat-o doar pentru că e eye candy.

Sunt o mincinoasă nenorocită. Nimic din ce-am scris mai sus nu se-aplică în cazul librăriilor sau al magazinelor de muzică – unde n-aş sfătui pe nimeni să stea o oră până mă decid cât de subţire/moale şi ce culoare trebuie să fie pana pentru chitară. :))

Noroc că s-au inventat programele non-stop, vacanţele şi viaţa nocturnă. Acum am ochii cârpiţi de somn, dar cel puţin am putut să studiez şi eu piaţa. :))) L-am ajutat pe Csabi să aleagă câteva cadouri drăguţe, însă când a venit vorba de prietenii noştri comuni, bogaţi şi fără nici o pasiune, am hotărât că cea mai bună metodă de ieşire din impas e telefonul. Aşa mă făceam eu de cacao la 3 juma’ dimineaţa, trezind de fapt tatăl, nu fiul, şi vorbindu-i într-un limbaj suburban în necunoştinţă de cauză. Ruşine eternă şi dorinţă de dispariţie elodiană, da’ am dres-o cumva cu bâlbâieli şarmante. ;))

Şi fiindcă moşu’ Csabi a venit şi pe la mine, acum ronţăi o Milka aromată, cu măr copt şi multă scorţişoară, şi mângâi coperta “Numelui trandafirului”. :D I’m so easy to please. :))

6 thoughts on “Shopaholic ? Think again.

  1. butbut… asta e toata placerea! daca farfuria aia este *exact* ce o sa imi lipseasca saptamana viitoare si toate celelalte 50 nu o sa fie bune?!

    sufar ingrozitor in ultima vreme, pentru ca sa merg singura la cumparaturi nu-mi arde, si patric e d-ala care merge la raftul 1 2 3, ia ce trebuie si se duce la casa :( omoara toata distractia sopingului.

    (eu acum sunt in faza in care vad numai ustensile de bucatarie simpatice, esarfele mai au de asteptat pana am casa in ordine :P)

  2. Jen, asta se poate intampla doar in cazul in care vrei sa-ti asortezi farfuriile cu mancarea sau ceva. :)))) Si btw, Patric is my hero ! :D Tu nu vrei sa fii mos ? ;;) Pentru ca am domeniu… si clipesc mult, des si fermecator. :D :D

    Ann… :))) Cred ca Academia Romana ar trebui sa se gandeasca serios la introducerea cuvantului in viitorul DEX. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *