Poezie dadaistă

În timpul unui curs ce ne insulta răbdarea şi capacitatea de empatie cu răbufnirile entuziaste ale profei (deşi seminariile-s foarte mişto), ne-am gândit să compunem o poezie dadaistă. Aşa că Ale a rupt în jur de 40 de bucăţele avangardiste de hârtie, am scris amândouă cuvinte şi/sau expresii, le-am amestecat într-o căciuliţă şi am pus pe hârtie ce-a ieşit. Adică asta:

Reîncarnare şi incest metafizic în noapte moartă fără stele
Moştenise rânjetul făcându-şi chip cioplit
Oglinda cu ape verzi zburând ca Icar, metamorfoze şi infinitate
Marea ce ascunde sufletul… te urăsc ? sau te iubesc ?
I se încălecară privirile… “Zgârie rău !”
“Sparge-mi oglinzile !”; Violence – so much silence
“Să mergem împreună” – durere în ţeastă
Destinul orb, un înger descinde din Iad
Înmormântăm “magyar bulan”, “Les Fleurs du Mal” şi sârmă ghimpată
Fugind de moarte, liniştea de mormânt
Ejaculare prematură în feluritele chipuri
Când Eros îl vede pe Thanatos pe o roată în formă de Romb,
Camuflând un motherfuckin’ bear hug
“Purtăm iubiri… Pink is the new Black” – “Climax”, “Black Sabbath”
Femurul casant al psihoticului conformist
E odorizantul în putrefacţie cu revărsare de har.

:)) Da, ştim, dacă ne fixam o temă sau un stil ieşea mai bine, aşa am dat-o-n bară pe ici, pe colo, dar e ciudat cum se completează şi se îmbină perfect pe alocuri – noi n-am schimbat în nici un fel ordinea. Telepatia e the new black, ca să fiu în pas cu trendu’ de mai sus. :) Se bagă cineva la “ce-a vrut să zică poetul” ? =))

13 thoughts on “Poezie dadaistă

 1. trebuie neaparat sa incerc treaba asta :))
  eu mai jucam cu colegii asa, dar doar propozitii, si fiecare zicea un substantiv/adjectiv/verb/ce ii picase. avea ceva mai mult sens

  SdC, i’m in. si de data asa chiar aduc pe cineva
  sa ma anuntati si pe mine unde/la cat. :)

 2. imaginatia este mai libera atunci cand uiti de tine. de exemplu,uneori, imediat dupa ce ma trezesc,imi vin cele mai faine chestii in cap, cand inca n-am apucat sa-mi amintesc lucrurile care mi-au marcat ziua precedenta sau care urmeaza sa-mi marcheze ziua care incepe

 3. Denisa, incearca, e ca lumea. :) Apoi povesteste ce-a iesit, sunt curioasa. Oh, SdC e la http://schimbdecarti.ro/ … de-acolo e usor(duminica, 15:00, 6 Fix, can`t wait etc.). :))

  morbo, ai perfecta dreptate, tu patesti asta in starea aia de buimaceala dintre somn si veghe, eu o patesc chiar in somn. De genul… visez versuri care chiar au sens. Constienta fiind nu as putea scrie niciodata asa ceva. :) Weird, huh ?

 4. Interesant….se pare ca nu numai la noi la faculta se plictiseste lumea…da macar la voi lumea se plictiseste intr-un mod activ si chiar ingenios…cea mai tare “Pink is the new black” :)))…si noi am facut asa ceva in liceu….a iesit o poezie destul de interesanta…totusi nu asa faina ca asta :P

 5. morbo, pai atunci… errr… daca spuneai ca interpretarea ta pentru poezie e ‘in Africa saracia omoara oameni’, te-as fi crezut pe cuvant. :))) In sensul ca orice-i valabil.

  Irinutza26, daca esti la UMF asa cum imi inchipui eu, nu cred ca ai timp de plictis, da` nici de ingeniozitate. :) Sau fac eu o tragedie din ceea ce mi se pare aproape cea mai grea facultate posibila ? Ma rog, poate nu esti acolo si atunci vorbesc avioane.

 6. You totally guessed what I was talking about…..dar am timp de plictiseala …ca doar is la Facultatea de Plictiseala Generala, cum ii mai zic eu….pai cand ai un LP = lucrari practice de 2h si 30 minute si asistentu care trebe sa iti predea vine si sta 5 minute si restu de 2h si 25 minute tre sa il umpli cu ceva..bine…te mai uiti pe cadavru and stuff da nu atat de mult timp si in fiecare spatamana..te cam plictisesti..ca nu poti pleca!!!! ca in bancurile cu prosti asistentu vine la sf orelor si face prezenta =))..pe cand in sesiune e altceva…nu prea e timp de plictiseala si zau, nu stiu daca se poate cataloga drept cea mai grea faculta posibila….adica, poate ca e…si io nu mi-am dat seama…damn!!

 7. Cadavru… eeeeeew. :| Vezi de ce spuneam ca e o facultate grea ? :)) Nu e facuta pentru oricine. Stiu, ai zice ca nici celelalte, dar macar noi studiem aici copaci morti, nu… altceva.. mort. :)) Succes in sesiune si cu profu` tipic liceu (in facultate n-am intalnit genul asta pana acum).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *