Fascination Street

The most ridiculous fear in life is the fear of being ridiculous

Festivaluri gândite cu curu’

La două festivaluri m-am gândit şi eu să mă duc obligatoriu vara asta. B’estfest şi Peninsula. Ambele-s gândite cu orice altă parte anatomică decât cu un simplu, dar eficient creier.

Să-ncepem cu Bucureştiu’. Lineup super ok, nume foarte mari după numai doi ani, bani investiţi, nişte betoane dar să zicem că se iartă… şi ce fac troglodiţii ? Pun Cypress Hill şi Unkle, Nouvelle Vague şi Kaiser Chiefs, Stereophonics şi The Last Supper ÎN ACELAŞI TIMP ! Am iscat şi nişte polemici pe last.fm, de unde am aflat şi scuza supremă a Emagicului: şi la Werchter ai de ales între nume mari, ce să mai vorbim de orgoliile trupelor. 8-| Desigur, The Last Supper au vrut cu toată fiinţa lor să cânte fluturilor care o să se strângă la lumina scenei în timp ce toată lumea va fi la Stereophonics. Şi Unkle au ţinut morţiş să se pună cu aceşti monştri sacrii ai rap-ului care este ei Cypress. Mă rog, Nouvelle Vague şi Kaiser Chiefs probabil nici n-au auzit unii de alţii, dar ce mai contează ? Să lăsăm bieţii plătitori de două milioane juma’ să încerce să se dedubleze; atâta timp cât noi avem banii, ce dracu’ ne pasă ?

Să nu mai vorbim de Peninsula, până la care mai sunt 42 de zile, iar organizatorii s-au gândit să pună site-ul ăla pe picioare abia ieri. Fiindcă Szigetu’ s-a scurtat, ce s-au gândit ei ? Hai să scurtăm şi noi festivalul cu o zi ! Dar de ce să fie acea zi în minus pe data de 23, când la Bucureşti vine Metallica ? Nuuu… hai să tăiem din coadă, pică 27. Aşa că în loc de tradiţionalele cinci zile de Peninsula, m-am ales cu trei, în care probabil n-o să fie nimic interesant, fiindcă la cât de bine-i cunosc pe parşivii ăştia, Morcheeba o să cânte deodata cu Epica în 23 la lăsarea serii, după care o să urmeze Zdob şi Zdub deodată cu Kumm, Luna Amară şi Implant Pentru Refuz. Măcar ştiu că IPR şi Blazzaj n-au cum să fie deodată. Asta nu-nseamnă că nu pot cânta ambele trupe în 23, evident. Exagerez acum, Epica o să cânte-n 24, iar IPR/Blazzaj nu sunt disponibili numai în weekend, dar orişicât… deocamdată pe Zdubi îi aştept cel mai mult. Pariu că vor fi în 23 ? 8-|

De ce-i fac udemerişti pe ăştia de la Peninsula ? De-asta:

bigmac:~ liviud$ host -t mx peninsula.ro
peninsula.ro mail is handled by 10 mail.peninsula.ro.
bigmac:~ liviud$ host mail.peninsula.ro
mail.peninsula.ro has address 80.97.64.32
bigmac:~ liviud$ host 80.97.64.32
32.64.97.80.in-addr.arpa domain name pointer udmr2.rmdsz.ro.

Adică orice mail care ajunge la ei, ajunge automat şi pe serveru’ UDMR. Mulţumesc pentru info. ;)

Oare-o fi chiar atât de greu să organizezi un festival decent, fără nume mari care se încalecă şi fără implicaţii politice ? Really now.

RSS 2.0 | Trackback | Comment

7 Responses to “Festivaluri gândite cu curu’”


 1. Pai, lucrurile stau cam asa. In primul rand mailurile ajung pe serverul udmr, asta nu inseamna ca au vreo legatura insa. Toate ip-urile au unul sau mai multe reverse hostnames. Unul din ele s-a intamplat sa fie cel cu udmr. Iar udmr-ul nu este autoritatea serverului in cazul ala, ci rmdsz (oricine or fi aia). Doar ca se intampla ca peninsula.ro si udmr sa imparta acelasi server.

  Iar in privinta artistilor care se suprapun, ideea este totusi interesanta. Adica asa, ca un fel de “mol” de concerte :D Acum, normal ca unii vor fi dezavantajati. Insa cei care vor sa-i vada, vor veni sa-i vada oricum. Adica in fond, eu chiar nu am nici un interes sa merg la Cypress, si m-as duce clar la Unkle. La fel cum si reciproca se aplica. De Last Supper n-am auzit sincer sa fiu, dar cum nici stereophonics nu stiu mai mult decat “Dakota” si “Have a nice day”, sunt sanse sa-mi placa mai mult ceilalti. Parerile sunt impartite, iar lume care sa vina la concerte este.


 2. @ Ala care este

  o mica, dar importanta, precizare: udmr = rmdsz. singura diferenta e limba in care se scrie, in primul caz fiind vorba de limba romana, pe cand in al doilea este vorba de limba si anume maghiara. ca sa fie cat se poate de clar udmr = uniunea democrata a maghiarilor din romania, iar rmdsz = romaniai magyar demokrata szovetseg, adica tot aia. pam pam!


 3. deci la Peninsula o sa fie asa…toate trupele pe care tu o sa vrei sa le vezi o sa fie in 23 cand esti la Metallica, de asta sa nu ai nici un dubiu – vezi legile lui Murphy…si daca s-ar putea asa vreo 5 scene in paralel, in locatii diferite, cu Morcheeba, Epica, Avantasia, ATB si Kumm, apoi Zdob si Zdub, Suie Paparude, Luna Amara, Blazzaj si IPR. Yeah, i’m evil too.:D


 4. Acela care eşti, cred că ţi-a explicat Cătă cum e. :) Cât despre artişti, ideea nu mi se pare interesantă. Nici faptul că dacă ar fi o chestie autohtonă am spune că “asta numa’ la noi se putea întâmpla”, iar dacă se mai practică şi prin curtea vecinului ieuropian, gata, e o idee interesantă. Eu mă duc la Cypress, şi oricine-o să fie cu mine o să rămână cam interzis când o să m-apuc să răpăi versuri. =)) Abia aştept. :D Totuşi, mi se rupe sufletul că nu-i văd pe Unkle, sincer. Mă duc şi la Kaiser, şi la Stereophonics, clar. :) Nu ştiu ce muzică asculţi tu, dar caută pe crocodil The Last Supper, am pus acolo nişte piese, sună destul de grunge… I like ’em a lot. :)

  irinutza… OH CĂ ATÂTA DUMNEZO LE TRĂBĂ ! Le crăp capuuu’ ! :)) Epica, Avantasia şi Morcheeba nu prea mă atrag cu nimic, pe ATB l-am mai văzut, Luna şi Şuie se iartă dacă se pierd, pe Kumm o să-i mai văd 100% anu’ ăsta, Blazzaj şi IPR nu au cum să cânte deodată, Vita nu se poate dedubla, bietul (deşi ar face un bine omenirii :D), şi-n plus mizez pe faptul că ei lucrează şi nu pot decât în weekend deci sâmbătă… aşa că… fingers crossed for Zdob şi Zdub. :-S


 5. o ceeeeeeeeee seeeeeeeeeeee la peninsulaaaaaaaaaa


 6. Pai … noi o sa fim pe acolo la manu chao. Si la cine vor mai fi in ziua aia. Din punctul meu de vedere, sunt bine delimitate.

  Ce ascult ? Multe, dar sa zicem ca ziua in care ac/dc va veni in ro, va fi ziua in care ma voi simti a newborn again :D


 7. omucu, o ceeeeee nu-mi plac. :)) Doi ani la rând nu mi-au plăcut live, în al treilea an nici nu mai am de gând să-i văd. Sper să cânte în 23. :D

  Acesta care eşti, I’m in for Manu Chao too. Şi ne vedem şi la AC/DC. :D

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>