Help !

Mi-am cumpărat toate astea. Albăstrelele de nevoie, iar pinguinii atât de nevoie, pentru workshop-urile despre victorianism, cât şi de drag. :) Nu vreţi să ştiţi cât au costat, aţi zice că-s cam nebună. :D Să nu uităm nici de iPodu’ care e pe vine. Şi acum, întrebare: mai apucă Roxa vreun concert tomnatic bucureştean sau marele târg de carte de sfârşit de toamnă ? De unde atâta belşug…

Alegerea n-a fost la întâmplare. Întâi, cu albăstrelele… Păăăi… iaca ce eram la al doilea curs de morfologie, la 8 dimineaţa, cu ochii cârpiţi de somn, şi făceam analiză pe o frază. Din senin, văzând că n-are spor la aflări de funcţii sintactice cu una bucată unguroaică ce punea tot aiurea întrebarea pentru atribut, profei îi sare muştaru’, ne bagă discu’ cu “vă pic pe toţi” şi apoi, cum dracu’ mă, de parcă n-ar fi fost TOT ANU’ + româna-franceză în sala de curs, adoptă o mină severă şi priveşte în direcţia mea: “TU ! Văd prin tine ! Îmi dau seama că nici tu habar n-ai de gramatică !”. Mă uit în stânga, dreapta. “… Eeeu ? :-S” Evident că eu. 8-| Da’ n-ai ce să-i reproşezi femeii, îi drept că la gramatică-s cam pastă, da’ hehe… nici ea nu ştie info ! :)) În fine, pun corect întrebarea pentru atributu’ naibii, îi mai răspund corect la două întrebări, da’ la ultima am un moment de flashback cu moaca-mi dezgustată ce sigur am afişat-o mai devreme şi tac. Cu prepoziţie ? Ceva cu prepoziţie, uhm… Prepoziţional ! Mă rog, n-a ieşit din gura mea, da’ nici n-a mai avut nimeni treabă cu mine de-atunci, sunt lăsată să înot liniştită în oceanul neştiinţei. :))

A doua şi cea mai cruntă trezire la realitate a fost în timpul unui curs de pedagogie. “Voi, ca profesori, veţi avea o responsabilitate enormă, mult mai mare ca cea a unui chirurg. El are mai multe şanse. Nu operează niciodată singur, e înconjurat de asistenţi, iar un alt medic e la maxim câteva saloane distanţă, în caz de urgenţă. Voi sunteţi complet singuri. Dacă aveţi lacune în materie, dacă simţiţi că nu puteţi comunica, dacă nu sunteţi suficient pregătiţi şi totuşi continuaţi să predaţi şi să “formaţi” oameni, ştiţi cum se numeşte asta ? Crimă socială.” Toate astea venind de la femeia pe care, personal, o respect şi o admir cel mai mult din întreaga facultate.

Nu ţin neapărat să predau după ce termin facultatea, da’ poate altceva nu mi-aş găsi atunci de lucru. Şi atunci… da, cuvintele de mai sus îmi fac conştiinţa să pulseze. Nu e de descris în cuvinte vinovăţia pe care o resimţeam în momentul ăla. Ce, o gramatică m-a făcut pe mine ? Nu eram eu brici în a opta ? Trebuie doar să-mi reactualizez cunoştinţele şi apoi să fiu gata să asimilez chestiile noi şi complicate. Şi ce dacă restul colegilor filologi au făcut grama’ în liceu ? Şi ce dacă sunt shitlisted ? Pot şi eu ! Şi aşa se face că acum n-am loc în casă pentru albăstrele. The end (?).

Cât despre pinguini… sunt bibliografie obligatorie, da’ nu voiam să le împrumut de la bibliotecă. Se găsesc cu 9 lei bucata la Sitka. Problema e că-mi lipsesc Frankenstein şi The Adventures of Sherlock Holmes (nu erau pe stoc), aşa că dacă le vedeţi la vreo librărie de la voi din oraş, help. :D Trimiteţi-mi un mail sau lăsaţi-mi un comment. Plătesc eu tot, voi doar trageţi-mă de mânecuţă. Nu vreau să le împrumut, pentru aia am ditamai biblioteca în limba engleză la faculte, nu vreau să le cumpăr de pe amazon că nu-s posesoare de card, vreau pur şi simplu să le am, aşa că… ajutaţi un biet student la litere hotărât să se pună pe treabă. ;;) Mulţumesc. :))

P.S. Dacă găsiţi undeva toate povestirile cu nenea Holmes, cu atât mai mişto. :D

13 thoughts on “Help !

 1. Nu stiu de Mary Shelley, dar tin minte ca vazusem intr-o librarie “The complete works of Arthur Conan Doyle”. Cand mai am drum incolo, o sa intru sa verific.

 2. oaaaai.. si eu le am.. pe toate.. plus ceva jane austen.. sense and sensibility si pride and prejudice.. plus the scarlet letter, girl with pearl earring si good wives.. astea mai .. clasice oarecum :)

 3. Amy, chiar ? :D :D :D Şi dacă le găseşti, cum facem ? Adică… zi-mi cum ţi-e ţie mai comod/uşor. ;)

  giny, păi şi eu le am în română, 80% din ele le-am şi citit mai demult. :)) Da’ tu n-ai albăstrele, nanananananaaa. :))

 4. Sigur ca da, abia am o scuza sa mai bat librariile si sa mai imi iau si eu ceva, doar a trecut o saptamana intreaga de la ultima achizitie :P
  Daca le gasesc le si iau si de trimis le trimit prin posta, nu? Sau daca-s si alte metode mai rapide sa ajunga la tine imi zici tu. Sunt novice la trimis colete dar zic ca ma descurc eu cumva :D
  Oricum ar trebui sa mai vorbim sa-mi dai adresa, ori pe mail ori pe mess (eventual imi dai tu un add, e aceeasi adresa ca mailul).

 5. Hey, vezi ca am eu o editie in plus de la “Sherlock Holmes: Original Illustrated “Strand” Edition: The Complete Stories” (english, doh, 1500pg, intreaga colectie, luata de pe amazon.co.uk). Ti-am lasat mesaj pe ym.

 6. Alea mici, albăstrele, uşurele cred că au fost aproape pe gratis. Cam ca cărţile mele de medicină :D. Bin’ că ai zis de Sitka, pe ăştia îi ştiam de la târgurile de carte de la voi din facultă, da’ nu ştiam că au şi sait. Oricum, să le citeşti cu plăcere. I almost envy you for ”Jane Eyre” :P.

 7. Pingback: Help - the sequel | Fascination Street

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *