Not as Simple as

Am ochii cârpiţi de somn, două ore dormite în 48, dar stau în pat şi mă sucesc pe toate părţile.

Avem, ÎN SFÂRŞIT, materia primă a anchetei dialectale, ne-am dus azi la căsuţa mea din munţi, ruptă din poveştile de groază. Spre încântarea mea, am condus un Ford Mondeo combi şi, spre surprinderea, evident, tot a mea, avea mai mult de patru trepte de viteză şi servodirecţie. Nu râdeţi, Dacia n-are, deci am kilărit de vreo două ori motoru-n intersecţii ca pe vremea când făceam şcoala, şi-n plus am mai şi chinuit biata maşinuţă cu bot de ornitorinc schimbând dintr-a cincea-n a doua în loc de a patra.

Dar nu cu asta am vrut să mă “laud”…

Ideea e că n-am mai fost pe-acolo de exact un an, iar acum sunt lovită-n plex. Discrepanţa asta dintre lumea citadină şi cea rurală nu m-a întors pe dos niciodată aşa ca acum. Ce minţi alterate, ce suflete râncede pe care îndrăznim să le numim “complexe” în înfumurarea noastră de animale urbane… Nu ne dăm oare seama, forme de viaţă denaturate ce suntem, că insultăm simplitatea, puritatea în forma ei aproape serafică ? Şi tot bunătatea se aciuează pe lângă venin, de-ţi mai vine şi să-ţi muşti limba ca să te otrăveşti odată mai repede…

Acum mă gâdilă tare plăcut la creieraşul îmbâcsit de orăşeancă nenorocită ideea că am trei luni libere la vară şi patru camere imense la dispoziţie. Haida de.

20 thoughts on “Not as Simple as

 1. pot sa vin si eu? aduc si castraveti murati de la bunica :D

  peseu: iar mi-a zis ca nu stiu sa adun fin’ca i-am zis ca 6 si cu 1 fac 7 :( ce se-ntampla?

 2. esk, evident, da’ fără murăturile alea nici nu te primesc, ce mai ronţăim după v’o beţie ? :P :)) Iar cu adunarea… nici nu ştiu ce să mai zic, îs fană Radiohead şi asta zice tot. :))

  irinutza, e fix în prima localitate după Topliţa, la fix 104 km până fix în poarta căşii. :D Join the club ? :))

 3. Cătă, yeah. :D

  esk, nah, nu-s genu’, atâta timp cât nu te-apuci să filmezi ce facem noi ăştialalţii cu sau de la excesul de spirtoase rămas. :))

 4. Pingback: Top 5 emisiuni tv preferate | Fascination Street

 5. Pingback: Cum îţi dai seama c-ai îmbătrânit | Fascination Street

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *