Horoscopu’, bată-l vina…

Cu ce mai pierd eu vremea-n sesiune, în afară de South Park ? Cu noua găselniţă, secţiunea de zodii a blogului lui Thor, ce mi-a atras iniţial atenţia datorită pozelor foarte mişto pe care nu ştiu dacă el le face/modifică, da’ nici nu prea contează. :) Ia, uite ce mişto-i ochiu’ (d)racului:

semănăm ? :)) (source)

Sceptica raţională din mine neagă existenţa acestor pattern-uri comportamentale în funcţie de alinierea planetelor. Nu m-ar deranja atât de mult dacă populaţia n-ar continua să ofere zodia ca scuză pentru nesimţiri de tot genul, să-şi explice eşecurile după zilele marcate ca “negre” în horoscopu’ din revistă, să nu iasă cu cineva din cauza incompatibilităţii semnelor… şi alte asemenea aberaţii. În fine, ideea era că paginile de horoscop şi Neti Sandu nu m-au atras cu nimic niciodată, în mod total inexplicabil.

E adevărat, e prima prezentare generală a zodiilor pe care am avut răbdare s-o citesc şi primul contact cu concepţia generală despre raci. :) Eu credeam că suntem îndărătnici, da’ se pare că de fapt suntem o gaşcă de damnaţi. :))

 • S-ar putea să-ţi atragă atenţia pentru prima oară cînd îi auzi rîsul “nebunesc, lunatic”, extrem de contagios. Acesta urcă şi coboară, pornind de la un chicotit, pînă la hohote sănătoase, profunde, sonore. – Here we go, cine ştie cunoaşte… :))

 • Nu există om căruia să-i placă glumele mai mult decît acestui nativ, iar latura lui amuzantă e cu atît mai surprinzătoare cînd apare pe neaşteptate din această personalitate liniştită şi blîndă în mod normal. – Nu prea strâmb din nas la nici un gen de umor, ce-i drept. :D

 • Nu te lăsa păcălit de comportamentul liniştit, de plan doi, al nativilor acestei zodii. Ei se bucură în taină de atenţia primită. Nu vei vedea un Rac alergînd cu disperare după celebritate (ei nu aleargă după nimic cu disperare), dar cu siguranţă nu va fugi de ea. – Mă bucur că mi s-a recunoscut oficial miserupismul şi lipsa scopului în viaţă, mulţumesc. :))

 • Temerile lui sînt de obicei bine camuflate de umorul lunar nebunesc, dar nu-l părăsesc niciodată, bîntuindu-i zilele şi nopţile cu o vagă senzaţie că pericole neidentificate îl pîndesc din umbră. – Yeah yeah, se numeşte umbra de la colţu’ străzii şi e mereu acolo, da’ de-aia tot râd mereu.

 • Pesimismul nu e niciodată prea departe la aceşti oameni, întotdeauna gata să le strice cele mai frumoase momente. – You don’t say…

 • Poţi să-i răneşti sentimentele sensibile doar cu o privire aspră sau un ton dur în voce. – Mdeah, care sensibilitate aş fi zis până acum, da’ tre’ să mă dai tu de gol. :))

 • Dacă l-ai rănit, poţi să-l împungi zile în şir cu un băţ, căci tot nu vei ajunge la el. Nu va răspunde la telefon, la soneria de la uşă şi nici la scrisori. Copleşiţi de nesiguranţă, disperare şi tristeţe, Racii caută izolarea şi solitudinea. – Oh da, veşnicul joc al ignorării pe care iubesc să-l practic. :) De fapt strategia e să mă abţin, altfel pot spune lucruri pe care o să ajung să le regret, de-acolo şi shut down-u’.

 • Există două tipuri de raci. Primul are o faţă rotundă, frumoasă, piele moale, gură largă, zîmbitoare, ochi aproape rotunzi, deci un chip aproape ca de bebeluş. Ca să îţi faci o imagine mai clară, gîndeşte-te la faţa omului din Lună. Al doilea tip e cel mai des întîlnit. Inconfundabilul “aspect al crabului” se observă imediat pe faţă. Vei vedea un cap destul de mare, sprîncene coborîte spre ochi şi pomeţi înalţi. Sprîncenele vor părea unite într-un fel de încruntare permanentă, care, în mod ciudat, nu deranjează, ci pare interesantă. – Io-s aia cu capu’ mare, moacă de lună şi rid în mijlocul frunţii, dammit. :))

 • Cunoşti pe cineva care rîde dezlănţuit, apoi plînge de ţi se rupe inima, care uneori te repede iritat şi apoi se ascunde cînd îl răneşti? Această persoană s-a născut probabil sub semnul Lunii. – De ce nu zici mai bine că suntem nebuni, full stop ? :))

 • Racii au o imaginaţie atît de vie, de picturală, iar stările lor sînt atît de intense, încît te pot face să le simţi şi tu. – Funcţionează mai degrabă invers, eu întotdeauna simt ce simt alţii… propriile reacţii îmi place să le maschez, altfel chiar c-aş fi ca o evadată de la 9…

 • Ca oglinzile şi aparatele de fotografiat, ei absorb imagini şi le reflectă cu fidelitate. Fiecare experienţă e gravată în inima lor ca o fotografie pe negativ. – În capul meu totul e dramaturgie, cu replici în ordine şi indicaţii scenice.

 • Emoţiile lunarilor pot fi uneori mai puternice decît organismul lor. Grijile şi temerile îi pot îmbolnăvi, în timp ce veselia îi poate însănătoşi. – Fac doar febră, da’ totuşi wtf ? Are we THAT cursed ? :))

 • Cînd intră într-o pasă neagră nu reacţionează prea bine la încurajări sau încercări de a-l înveseli. – Prea bine ? Ce zici de aproape deloc ? :))

 • În adîncul sufletului lui, orice Rac îşi doreşte să fie răsfăţat, alintat.– Nu orice om normal vrea asta ? :))

 • Femeile născute în semne de foc luptă şi protestează faţă de dezamăgirile şi nedreptăţile vieţii. Femeia Rac crede că nu rezolvă nimic agitîndu-se. – Îmi place să-mi mai dau ochii peste cap din când în când… :P Şi să oftez. :))

Tot ce scrie acolo mi se potriveşte în măsură de 90%. 5% nu merge deloc, iar 5% s-a schimbat din cauză că mă străduiesc să mai corectez din defecte. Evident, pe unele le-am corectat atât de bine încât am dat în alte extreme, da’ orişicât… :))

Ideea e că şi dacă nu mi s-ar potrivi nimic, tot ar fi o lectură plăcută, fără înflorituri artistice sau limbaj lemnos astrologic. Am citit câte ceva şi despre celelalte zodii şi textele sunt la fel de captivante; parcă provin mai degrabă din întâmplări trăite cu reprezentanţi ai zodiilor decât din cercetări stelare sau burtologii lipsite de sens. Bravo nenea, e primul horoscop pe care l-am citit şi n-o să mai citesc altele pentru că ai făcut o treabă prea miştoacă. Serviţi cu încredere, dar hai să nu uităm că suntem oameni, nu şabloane şi stereotipuri. ;)

29 thoughts on “Horoscopu’, bată-l vina…

 1. Ioi, inca ceva tare :)) “Acest semn e cunoscut ca fiind semnul geniului şi aşa şi este, căci mai mult de jumătate dintre cei mai celebri oameni ai lumii sînt născuţi în Vărsător sau au ascendent în Vărsător. Pe de altă parte, un procentaj la fel de mare dintre cei închişi în sanatorii de boli nervoase sau dintre cei care au şedinţe frecvente la psihoterapeut sînt tot uranieni.”

  Nu mai trebuie sa iti spun in care categorie ma incadrez :)) This is fuuuuun! Danke! :D

 2. Degeaba, Einstein si Eliade au fost Pesti, ca mine :P Ia sa ma duc si eu sa citesc, ca si eu am belea cu zodiile astea si stiu ca femeile Pestoaice is tare laudate ;))

 3. Spune-i unui Peşte că societatea e decandentă, guvernul se duce de rîpă, poluarea ne ucide pe toţi şi lumea se sfîrşeşte, iar el va căsca, sau va zîmbi fermecător sau va adopta o expresie vag înţelegătoare. Foarte puţine lucruri îl vor stîrni în aşa hal încît să acţioneze violent.

  Poi si, care-i beleaua? :))

  Te va impresiona plăcut farmecul natural al Peştilor şi bonomia lor leneşă. Nativului îi sînt indiferente majoritatea restricţiilor dacă nu îl lipsesc de libertatea de a visa şi de a se ghida în viaţă cu ajutorul sentimentelor.

  Ce fermecatoare sunt, pupa-m-as :D

  Sigur, Peştele nu e total opac. Are şi el un temperament. Cînd acesta se manifestă, în sfîrşit, nativul poate fi de un sarcasm muşcător, căci are o limbă ascuţită şi o minte tăioasă ca un brici.

  In sfarsit, laude adevarate!

  Neptunienii pot să aibă izbucniri de furie şi să fie iritabili, dar în mod normal va alege calea minimei rezisteţe, evitînd confruntările

  Pai de ce sa-mi consum eu nervii, mai bine zic “da, draga, cum zici tu” si conduc din umbra :D

  Pielea lor e moale ca mătasea, părul e subţire, deseori ondulat şi de obicei deschis la culoare, deşi sînt şi destui Peşti bruneţi. Ochii nativilor au o calitate lichidă, privire filtrată printre gene şi plini de lumini ciudate. Deseori ei sînt chiar uşor exoftalmici şi foarte fascinanţi. Unii ochi neptunieni sînt pur şi simplu superbi. Nu există alt cuvînt care să-i descrie mai bine.

  *beating eyelids*

  Ca şi Scorpionii şi Racii, Peştii ar face bine să nu se atingă de alcool. Foarte puţini dintre ei sînt în stare să bea un şpriţ la o petrecere şi atît.

  Vezi, ti-am is eu ca daca mergem la cabana aia nu beau, ca adorm :))

  Ştie foarte bine că există o latură urîtă şi neplăcută a omenirii, dar preferă să trăiască în lumea lui acvatică, blîndă, unde toţi oamenii sînt frumoşi şi toate acţiunile sînt adorabile. dacă realitatea devine prea îngrozitoare ca ei să o mai poată privi în faţă, Peşti evadează deseori în vise roz-bombon

  si

  Ştie foarte bine că există o latură urîtă şi neplăcută a omenirii, dar preferă să trăiască în lumea lui acvatică, blîndă, unde toţi oamenii sînt frumoşi şi toate acţiunile sînt adorabile. dacă realitatea devine prea îngrozitoare ca ei să o mai poată privi în faţă, Peşti evadează deseori în vise roz-bombon

  Liar, liar, pants on fire! Noroc ca am ascendentul in Taur si asta ma tine cu picioarele pe pamant, sunt muuuult mai pragmatica decat restul Pestilor.

  Si ma opresc aici cu spamul, sa nu plictisesc lumea :D PeSe: sa stii ca am instalat Firefoxul din cauza ta :))

 4. Ionuca… :)) Ni se mai confirmă din bănuielile referitoare la viitor. :)) Cu plăcere şi ţie, da’ nu-i meritul meu.

  esk, oh, păi să ştii că de fapt cu peştii am început să citesc şi despre altceva. Mi s-a părut izbitoare asemănarea descrierii cu viaţa reală. :) Ne înţelegem bine, nici pe voi nu vă prea doare capu’ de lumea înconjurătoare. :)) Ah, Firefox beats IE’s ass, am făcut indirect o faptă bună. :D

 5. Si acuma sa viu eu, Pestoaica, “dulce, visătoare şi caldă”, a carei feminitate “delicioasă acoperă orice defecte minore”: “Nativa rareori încearcă să-şi pună în umbră bărbatul, fie că e al ei cu acte sau nu. Nu are nici cea mai mică, ascunsă şi nevrotică dorinţă de a-l domina, în nici un fel. El e liber să-i ţină scaunul cînd stă la masă, să-i aprindă ţigara, să o ajute să-şi pună haina şi să vorbească despre cît de minunat e el cît îl ţin puternile. Ea nu vrea decît ca el să o protejeze şi să aibă grijă de ea. E foarte fericită să se sprijine de umărul lui larg şi să-i dea de înţeles, privindu-l cu chii mari şi plini de uimire, cît e de puternic şi cît de multă nevoie are ea de el în lumea asta înspăimîntătoare. (…) Această femeie crede că iubitul, parternerul, tatăl, fratele ei, de fapt, orice bărbat, poate cuceri lumea şi legat la ochi şi e uimitor de constatat de cît de puţin din această încredere înduioşătoare a ei e nevoie ca să facă un bărbat să creadă acelaşi lucru.”
  Sa zici ca Pestoaica si Leul sunt cuplul perfect =)) Pacat ca doar pe hartie, nu?

 6. Roxa, eu nu folosesc IE, ci un browser care se bazeaza pe IE dar e mult mai bun, si anume Crazy Browser. Din pacate, unde nu merge IE nu merge nici CB, dar Firefoxul o sa ramana solutie de urgenta, nu browser by default.
  Acestea fiind spuse, cand mergem la cabana aia ca sa uitam de lumea inconjuratoare inspaimantatoare? :D

 7. Ale, o fi, ia-l, e al tău, I don’t want it. :))

  Silvia, nu cunosc lei să-mi dau seama dacă puşcă şi în alte cazuri. :)

  morbo :)) Păi poate că eşti, înca nu ştiu… ;;)

  esk, ioi, la compatibilităţuri mă cam pierdeţi, vă adânciţi prea tare-n ştiinţă. :)) Păi la vară merem, c-acuma cre’ că n-aveţi chef de tăiat lemne. :))

 8. De ce sa n-am? ba am, mai muncesc si eu un pic, mai fac muschi, ca tocmai am mancat o racleta, adica barabule cu afumatura si branza topita si nu vreau sa se depuna. Deci, un’e-s lemnele? :p

 9. esk, dacă ţii neapărat, poţi tăia lemne şi la vară, ca să nu mai am de lucru la revelionu’ 2010. :))

  morbo, gata, te linşez cu prima ocazie. :)) Şi deja mi-i dor de Sibiu. Mwahaha !

 10. roxa, eu cunosc si-ti zic eu ca-i ceva dubios. e prea exact. mai sunt la unii si chestii care nu merg, dar putine. suntem niste incapatanati cu veleitati de lider, mers de felina, mandrie mare si generosi peste masura! and one day we shall rule zee world :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.