Leapşă literată

M-au bombardat cu ea din două direcţii. Întâi Cristy, apoi Tomata. Şi fin’că m-au nimerit fix în domeniu’ de activitate (lol), iaca:

1. Ce carte ai recomanda şi de ce unui dezamăgit din dragoste?

Martin Page – O perfectă zi perfectă, ca să vadă că se poate suferi mai abitir din lipsa suferinţei din dragoste, sau aşa ceva.

2. Ce carte ai recomanda şi de ce iubitului/iubitei?

Asta e tricky, pentru că depinde de iubit, goddammit. Da’ cum cred că tot de prin sfera rockărească i-oi şi m-or alege, zicem Joey Goebel – Anomalii.

3. Ce carte ai recomanda şi de ce celui mai bun prieten?

Augustin Buzura – Vocile nopţii. Nu ştiu, pentru că cei mai buni prieteni ar înţelege şi ar digera genul ăsta de literatură introspectiv-politică.

4. Ce carte ai recomanda şi de ce unui copil de 10 ani?

Hmmm, nu Jules Verne, Gândăcelul, Puiul sau alte chestii plictisitoare, respectiv extrem de traumatizante şi marcante pe viaţă. :)) Nu ştiu, cred că io una, la 10 ani sau poate un pic mai repede, am citit într-o singură zi O sută unu dalmaţieni, apoi a doua zi am mai citit-o încă o dată. Într-o săptămână ştiam pe de rost pasaje şi noaptea dormeam cu cărţulia. :)) O am şi acum şi mai c-aş reciti-o.

5. Ce carte ai recomanda şi de ce unui mare aventurier/călător?

Având în vedere că-l bănuiesc a fi mereu curva drumului, ceva uşor, care curge, citibil oriunde şi în orice condiţii. În consecinţă, nişte Kant. =)) Glumesc. Uhm, mai bine poezie, să n-aibă nevoie de semn de carte. Orice volum de Blaga, par example (mai nou am intrat în febra Lucian Blaga şi abia aştept să-nceapă facultea, am curs special cu şi despre dânsul :D).

6. Ce carte ai recomanda şi de ce unui duşman cunoscut?

Fraţii Jderi de Sadoveanu, să moare toţi duşmanii dacă trec de-a treia pajină, mâncatzash.

7. Ce carte ai recomanda şi de ce unei persoane care nu iubeşte lectura?

The Shining a lu’ King, să-l prindă şi să-l ţină şi să-i bubuie corazonu’ şi să nu-o mai lase din mână până nu află wtf. Dup-aia primul impuls va fi să-şi cumpere toate cărţile pe care le-a scris regele vreodată, cred. Sper. Altfel îi lipim eticheta cu “cauză pierdută” şi-i dăm pace.

8. Ce carte ai recomanda şi de ce unuia “cu nasul pe sus”?

Ceva fancy şi pretenţios. Maestrul şi Margareta de Bulgakov. Nici un om cu nasu’ prin văzduh nu va recunoaşte că nu i-a plăcut, chiar dacă nu i-a. :))

9. Ce carte ai recomanda şi de ce celui care apare primul în lista ta de bloguri?

Alina ? Eeeeh, vreo biografie de trupă indie. :)) Nah, de fapt avem cam aceleaşi gusturi, cred, deci ce-oi citi şi mi-o plăcea la vremea respectivă.

10. Ce carte ai recomanda şi de ce unuia care crede că le-a văzut pe toate în viaţă?

Middlesexu’ lu’ Eugenides, ca să testăm gradul de open-mindedness, dacă tot se bate cu pumnu-n cheptosan că le-a văzt păh toate.

Se duce la Lee, Cătă (tre’ să-ţi dau muierea uitată înapoi ! şi da, mi-o plăcut la nebunie ! :D) şi pikchiu. Spadez, tu ? Ce faci ? Îţi prieşte vacanţa ? :))

9 thoughts on “Leapşă literată

 1. ce faine explicatii. :))

  Io cu Maestrul si Margareta nu m-am impacat mai deloc. :( Cred ca sunt una dintre putinii carora nu le-a placut. Nu stiu de ce, poate ar trebui sa o recitesc (desi cu greu cred ca chiar as face-o) ca sa vad daca la a doua lectura ii mai ok.

  Si Middlesexul ala pare atragator, chiar mi-a mai recomandat-o cineva zilele astea… n-am ce face. o pun pe lista. ;)

 2. ze honor! da iti raspund aici, ca blogu’ mi-e lene sa-l deschid si cred ca am s-o fac doar cand ma opintesc sa scriu de Chevelle-ul nou. Asadar, dezamagitului in dragoste – Anarchist Cookbook, fiindca din frustrari se nasc faptele eroice; iubitei i-am recomandat Sallinger si a devenit fana; celui mai bun prieten Get In The Van a lui Henry Rollins, unui copil de 10 ani Odiseea capitanului Blood si aventurierului Aventurile lui Habarnam (se poate si invers :D); unui dusman cunoscut orice de la pula bleaga ala de Kundera, si sa fie obligat sa o si termine, cuiva care nu iubeste lectura niste Henry Miller, macar i se scoala pe alocuri, unuia cu nasul pe sus fight club de palahniuk, si unuia care crede ca le-a vazut pe toate in viata Ubik de P.K. Dick sau Biblia, la alegere. cu ocazia asta mi-am dat seama ca mi-am sters din greseala blogrollul si nici n-am observat pana acuma, deci vezi ce utile-s lepshele astea? ^_^ scuze de longspam

 3. Cătă, iată că Hegheş nu-mi recomandă cărţi naşpa, aşa cum te temeai că face. :))

  Tomata, ba sunteţi chiar mulţi cărora nu v-a plăcut. Eu o ador, e una din cărţile-mi preferate. :) NEAPĂRAT să citeşti Middlesex, e o poveste aşa faină şi bine scrisă, merită.

  Lee =)) Încă n-am cetit nimic de Kundera, da’ abia aştept. În general e lăudat, amu’ să videm. :))

  Idiotul, tu fiind… la categoria cu nasu’ pe sus sau le-a văzut pe toate ? :))

 4. Uuuu, în sfârşit primesc şi io blogu’ de haur ! :)) Ioi, mulţam fain de tăt şi noroc cu asta că ţi-am descoperit blogu’. În sfârşit există şi-un bărbat care scrie chestii de genu’. Mă tot întrebam până când doar muierile or fi la putere. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.