Never underestimate Mediaş

Şi dacă simţi cum îţi suflă-n ceafă noul an studenţesc, şi dacă frunzele se gălbejesc cât vezi cu ochii, şi dacă ultima lună de rai se transformă-n iadul pe pământ cât ai face un bulbuc în piscină (dacă ştiţi reclama), realizezi că-i momentu’ să te duci în lume cât de departe te ţine buzujăbu’. Cu doar 50 de lei am ajuns săptămâna trecută până-n Mediasch city şi mi-am făcut de cap cu Diana fo’ patru zile. Ştiţi, Mediaş, oraşelu’ ăla de lângă Sibiu ? Ăla care cică-i mărunt ? Ăla pe care-l subestimează toată lumea în mod total eronat ? :)) Ei bine, acolo. One word: huzur. :D


io huzurind în curte, după un drum istovitor

Din prima zi de promenadă, am avut o oarecare revelaţie, însă n-o prea puteam susţine ştiinţific.

– Tu Diana, îi mare Mediaşu’.
– Da, nu-i mic…
– Nu… îi mare. Prea mare. Cre’ că-i mai mare decât Tîrgu-Mureşu’.
– Bine tu Roxa ! 8-| Ţi se pare. Are multă… vegetaţie.
– Mda, se poate, da’ nu cred. E abrupt, cu multe dealuri, suişuri şi coborâşuri… chiar tre’ să fie mai mare decât cătunu’ ăla de Tîrgu-Mureş. Gândeşte-te de când tot merem şi încă nu s-o gătat !
– Aaah, păi nu, mai este şi după dealu’ ăla… şi după ăla, şi după ălalalt ! zice Diana arătând cu dejtu’ în zare, ceea ce mi-a ‘muiet jenunchii instant.

Ajungem acasă şi verificăm sursa sigură numită wikipedia. Şoc: Tîrgu-Mureş 41,2 km², Mediaş 62,62 km² !!! Q.e.d. Un oraş cu 20 de km² mai mare şi cu de trei ori mai puţini locuitori decât claustrofobu’ ăsta al mnieu. Ce-ţi poţi dori mai mult de la viaţă ? :))

Cum până şi acei 55000 de locuitori ne surmenau ei aşa, într-o zi ne-am luat şi ne-am dus pe dealuri să jucăm badminton contra vântului.


dealuri

chiar aşa se vedea apusu’, n-am modificat nimic :D

Diana n-o putut cuprinde soarele, îi tot ziceam că-i prea mare

la umbra căruia am şezut pe păturică :))

botoşei dăh firmăh, să fim înţeleşi ! :))

pe partea cu căşi

pe partea fără căşi

iepuraş în iarbă :))

Şi acum, n-aţi vrea voi să sărim peste întâmplarea jenibilă de la coborâre ? Aia în care un bătrânel care avea grijă de neşte vaci ne-o zis, având nişte priviri de maniac sexual, că putem trece liniştite pe lângă el, că doară el nu ne face nemica ? Şi în care io am înţeles că se referă la vaci şi l-am asigurat zâmbind că n-avem nici o jenă şi că totu-i în regulă, spre disperarea Dianei ? Vreţi, nu ? :D Phew !

În altă seară am ieşit în Art Cafe, care acest Art Cafe e un birt într-un turnuleţ, unde stăteam la terăşi cu paiu-n gură şi ispita la două mese mai încolo: un brunet cârlionţat, pe la 28 de ani, care era însă prea preocupat cu laptopu-i, dar căruia i-am zâmbit când am ieşit… doar aşa, să-mi fac hatâru’. :)) Mă rog, ispitele erau multiple, pentru că nici barmanu’ blond cu ochi albaştri nu se lăsa mai prejos. Dacă vreţi bărbaţi frumoşi, Mediaş is teh place to be. :))

Noah, şi Diana o avut grijă de mine, şi mi-o gătit tăte bunătăţurile planetei la care io am contribuit cu fix nemnica, eventual doar cu privitu’, plânsu’ la tăierea cepei şi dansu’ pe o melodie din anii ’80 cu Diana şi-a sa mumă nebunatică. :)) Pentru asta mii de mulţam fain-uri Dianei şi o promisiune sinceră c-oi mai da buzna peste ea şi altădată, zicându-i seara că viu dimineaţa. :D

Între timp, m-am întors în cătunu’ ista mic şi înghesuit, unde am mai făcut o ispravă chiar mai gravă decât asta. Se vede că statul acasă nu-mi prieşte, so where to next ? :D

15 thoughts on “Never underestimate Mediaş

  1. Mi-am petrecut ceva ani prin Medias unde am 20 de rude si prietena din facultate. Eu compar Invernessul cu Mediasul ca asezare, numa ca primu are si Loch Ness si mare si munti. Na, oricum, misto aventura gastro-plimbatoare!

    P.S. Imi vine sa te pup pe poza aia prima. :D

  2. Pupă-mă, ce mai aştepţi ?! :)) Sper c-ai bălit monitoru’ ! Noah bine, Inverness… 8-| Când oi ajunge acolo fix la Mediaş mi-o mai sta capu’. :)) IP-u’ zice că eşti în ţară, ce faci ?

  3. Mediaşul e cunoscut pentru fabricarea jocului de Rummy, sub punctul de pe piesă e reliefat numele oraşului. Doar că “tineretul de azi” joacă Selgrosopoly, LMR (Lumea Meseriei de Război) şi alte bălării.

  4. Nu ştiam, o să-i întreb pe infractorii din spatele blocului care tăt timpu’ rummy se joacă şi-mi toacă nervii când amesteca chietrile cu Mediaş pe iele. Io nu’sh să joc Monopoly sau orice alt joc “dăh societate”. :))

  5. tu femeie, eu sunt in Leeds UK domle, hai aci, strage bani de havion si vino sa ne distram. Avem multe concerte si te tin la mine la caminel pe gratis chiar :D Si poate ne viziteaza si domnul Levy.

  6. Ioi, dumnezo cu tăte tentaţiile ! Viu şi-n UK da’ nu chiar în mnijloc de criză, tu ! Mai stai oţâră, cam până-n 2011-2012, parcă aşa ziceam. :D

  7. Pingback: O trupă cât o viaţă sau Zdob şi Zdub la Mediaş Ethnic Festival | Fascination Street

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *