Şasă cărţ fromoş

N-aaapăi aşe. Iar n-am mai iscălit demult p-acilea, da’ efectiv n-am vreme. Când mi-s la munci, n-am timp nij să-mi verific mailu’! Suntem puţini în redacţie, ne certăm des, râdem şi mai des şi muncim ca sparţii. Revista iese luni şi asta-nseamnă că joi şi vineri suntem ca negrii pe plantaţie, de dimineaţa până pe la 1.

Cum care revistă? Revista VIP ! :)) Da, ştiu… nu e chiar ceea ce mi-am închipuit c-o să fac, dar în vremurile ăstea de răstrişte, îi un bun început pentru cineva cu zero experienţă şi fără carte de muncă. Plus c-am prins un şef ‘ţelegător, care mă lasă s-o uşchesc, mai nou, la tăte orele de la master. Şi încă un plus… am avut noroc c-o plecat cineva cu funcţie importantă tocmai când io începeam să mă mai dezmorţesc (căci videtz voi, ieream cam stiff în câmpu’ muncii), aşa că amu’ uitaţi-vi-ţi pe ultima pagina, la caseta redacţională a unei reviste, şi-o să înţelegeţi cam ce fac.

Din păcate, îi criză, dej salariu’… mai răruţ că-i mai drăguţ. Da’ vine el.

Weekendu’ ăsta o vinit Runecica la minie şi m-o scos din casă… primu’ sfârşit de săptămână de când m-am mutat în Bucale în care chiar am ieşit undeva ! Cum unie ? La Gaudeamus, târg de carte anual pe care l-am evitat sâmbătă, că-mi ajunge câtă viermuială văd pe la metrou la Unirii, nu mai vreau să văz şi la Romexpo, printre atâta amar de cărţi.

Cu riscul de-a mânca dăcât pită cu zacuscă (sau sare, că şi zacusca se gată) vreo tri săptămâni, mi-am luat şasă cărţ’:

 • Augustin Buzura – “Orgolii” de la Art (c-am citit “Vocile nopţii” şi am rămas impresionată de nenea ăsta)
 • Max Blecher – “Inimi cicatrizate”, tăt de la Art (că Max ierea tare tânăr când o murit răpus de boală – 28 de ani – da’ până atunci tare bine-o mai scris; mi-o plăcut “Întâmplări în irealitatea imediată”)
 • Lucian Dan Teodorovici – “Celelalte poveşti de dragoste” de la Polirom (c-am citit o grămadă de recenzii favorabile despre dânsa şi-s curioasă, că nu l-am mai citit pe L.D.)
 • Filip Florian – “Degete mici” de la Polirom (căci îi o carte la care visam de multă vreme, după ce m-o fascinat “Băiuţeii”)
 • Liviu Rebreanu – “Adam şi Eva” de la Jurnalu’ (că noah, îmi place de omu’ ista, şi spre ruşânea mea, încă n-am cetit-o)
 • Mircea Eliade – “Huliganii”, Jurnal (că… noah…)

Da’ cre’ că tre’ să-mi dau demisia ca să mai apuc să şi citesc ceva… sau să m-angajez la o editură de carte.

Amu’ fug în bucătărie, că Fişioru’ şi Runia fac nişte alune caramelizate la cuptor şi vreau să le ţin batăr companie, dacă mă implic activ doar la mâncat. :D

4 thoughts on “Şasă cărţ fromoş

 1. Stiu cum este cu lipsa de timp. Insa crezi ca la o editura ai parte de o dilatare a timpului? Ma indoiesc. Ma bucur ca ti-ai gasit de lucru! Nici eu nu m-am omorit dupa aglomeratia din Bucuresti si unul dintre motivele pentru care am plecat de acolo a fost exact viermuiala si nebunia orasului. Este un oras mare si anumite secvente sunt inerente.

 2. ioi, ce pofta-mi facusi cu targu` de carte. Si io-s in Bucuresti pentru rezidentiat si-am vrut sa ajung pana la Romexpo si n-am ajuns. :( Dar macar iti pot spune ca Eliade merita, am citit cartzucili alea intr-o criza eliadiana.

  Deci asta faci tu pe aici, alergi in trei directii. Ma bucur ca esti tot tu si sper sa fii tot tu in continuare. Te pup! Spor la munci si sa ne vedem curand, mogul mic ci crieshti! :)

 3. hăhăhăhăahahahahahaaaa
  am să scriu la redacţia vip, de-acuma.
  ăăăăăhahhahahahahaaaaaa
  cică anti-spam word: BROAD
  haaaaaaaaahahahahahahahahhahahaha

 4. Thor, pe mine nu mă deranjează zăpăceala de-aici. Atâta tot că o să-ncep s-o asociez cu primii mei paşi în câmpul muncii, ceea ce nu întotdeauna o să-mi provoace reacţii dintre cele mai… paşnice. :D

  Crini, apăi las’ c-or mai fi târguri, par example Bookfestu’ din iunie. Save some money and don’t think twice. :) Te pup şi sper să mă criogenez şi d-elea. ;))

  Cougar, te sparg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.