Din deliciul muncii de editor

Editór, nu edítor, c-aşa ne învaţă pe noi la şcoală, la cursurile de editare, mda?

Dej io am un sfat: nu vă sfiiţi dacă vă trece prin cap să vă angajaţi la reviste sau ziare. Nu are rost să vă complexaţi inutil că nu le-aveţi cu scrisu’; într-o redacţie există cam doi oameni care ştiu să scrie corect şi nu au nevoie de intervenţii pe text. În rest, e bine să ai tupeu, pile şi relaţii. Atât. Din păcate, doar în ultimele săptămâni mi-o trăznit prin cap să strâng perlele care fac meseria asta mai faină, dar de-acum am un fişier pe Desktop şi-s pe fază. Măcar să nu mă râd de una singură.

“Ocupaţiile preferate ale lui Pavarotti erau cântatul, tenisul şi călăritul.”
Mi-l şi imaginez pe tenoru’ răposat călare pe-o gagică, izbind-o peste pulpe cu un bici. Hiaa! Dirty perv.

“Huidu îşi va relua, în două-trei luni, scaunul de cârcotaş.”
Pân’ amu’ era constipat sau diaretic? Who knows…

“Mulţi oameni care au o linie slabă a mandibulei (a “fălcilor”), prost definită, nediferenţiată de gât, sau, mai degrabă, o “pantă” în loc de unghi în relieful feţei, între ureche şi bărbie, înţeleg pe deplin cât linia maxilarului unei persoane şi bărbia pot avea impact în percepţia feţei unei persoane.”
Da… Aşa-i cum zâci.

“În termeni de frumuseţe convenţională, gândirea standard spune că o linie puternică a maxilarului este simbolul puterii şi al nobilimii.”
Stema de pe steagu’ nobilimii era o linie fermă de maxilar, clar.

“Mădălin Voicu şi-a dat băieţelul de un an şi 11 luni la grădiniţă. De fapt, mama.”
Noah, deci cine? Hotărâţi-viţi odată!

“Vizibil emoţionată, vedeta avea ochii muiaţi în lacrimi.”
Biscuim, Măria Ta!

“Deşi revoltaţi, protestanţii au părăsit Piaţa Constituţiei mult mai repede decât era stabilit.”
Asta e şi va rămâne una dintre preferatele mele. :))

Va urma, desigur. Cred că va deveni serial.

14 thoughts on “Din deliciul muncii de editor

  1. ochi muiaţi = olhos molhados (pronunță oliuș muliaduș) = ojos mojados .. îmi cam displace ideea de latinitate (pe care o asociez cu zgomotul inutil, cu improvizația si cu aventura terminata rău în cele mai multe din cazuri), dar pe acolo ne învârtim și noi , chiar dacă gramaticile îs (evident) diferite.

  2. Cris, uite, de-aia fraternizez io cu ucraineni şi ruşi, să mă scape de povara asta romanică. :))

    Carbonaru.. păi am scris pe-aici, pe undeva. Da’ de ce eşti aşa curios? :))

    Mihaela, oi încerca. :D

  3. Ok, am inteles ca ala si-a dat mama la gradinita, da’ la linia definita a falcii m-a pierdut dupa primele cuvinte. In schimb ochii muiati = highlightu’ editiei. Trist e ca nu tre’ sa lucrezi intr-o redactie ca sa iti dai seama ce agramati fac presa in Romania. Trebuie doar sa iei un ziar in mana. Ceea ce nu fac si n-am mai facut demult. Si-s foarte multumit de situatie. No offense :P

  4. Pingback: Din deliciul muncii de editor (3) | Fascination Street

  5. mda. azi eram in frizerie si am luat un men’s health, chestie care s-a soldat cu o revelatie: toate revistele pentru barbati sunt tintite in proportie de 90% catre oameni care habar n-au ce vor de la [si ce le place in] viata. serios, pagini dupa pagini despre ce e bine sa porti (ce e BINE, nota bene), ce albume sa iti cumperi (ha?), despre ce single recent sa vorbesti cu fetele (what?!) si de ce telefonul pe care il ai de un an te face ultimu’ marlan (scuze de rima, a fost accidentala). Doamne feri! astia (sau astea) ori ne cred tampiti, ori chiar am ajuns. Cu o singura informatie pertinenta am ramas dupa 15 minute de rasfoiala: cica atunci cand ne speriem/excitam/emotionam ni se ridica flocii pe maini si spate fiin’ca pe vremuri cand o ardeam cavemen gen si eram parosi nevoie mare, ne umflam in momentu’ ala ca sa parem mai mari si mai agresivi. ca mitzele. apoi am ajuns la pagina cu sfaturi despre sex, m-o busit rasu’ si o trebuit sa pun jos arma psihologica, sa nu ma fac mai rau de comando. Doamne feri, din nou.

  6. =)) Da’ şi la muieri li se ridică păru’ de pe mâini când se înfioară… asta demonstrează cumva că încă de pe-atunci ne-am emancipat şi concuram cu voi, dorindu-ne a fi dominatrix-u’ tribului? :)) Sheesh! Şi pe mine mă disperă revistele care ne iau drept idioate, alde Elle, Unica şi restul, care ne-nvaţă cum să ispitim bărbaţi în mii de feluri cretine… nici nu mai reţin exemple, că n-am mai pus mâna pe aşa ceva de-un car de ani. So yeah… ori noi ne-am prostit şi asta merităm, ori alţii aşa ne consideră sau vor să ne educe. :)) Şi-nc-o dată refrenu’: doamne feri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *