I’m surrounded by complete morons

Dacă tot am descoperit ieri că, pentru Vodafone, “căsuţa vocală” în care laşi mesaje abonatului care nu are semnal sau nu-ţi răspunde s-o transformat în “cutie poştală”, azi mi-am amintit de o chestie care trece dincolo de tot ce-ar putea exprima titlul de “din deliciul meseriei de editor”.

Se face că noul nostru alpha şi omega, un soi de redactor-şef da’ nu chiar (hai să-i zicem Cvasişefa), vine s-o-ntrebe pe redactoriţa din bureauxul meu cum lasă în pagină următoarea formulare din interviul cu Zdob şi Zdub, despre Iorovizion:

“Vom fi puţin groteşti şi vom aduce pe scenă elemente pink, rock’n’roll şi de folclor moldovenesc”.

– Redactoriţo, în textul ăsta e pink sau punk? întreaba Cvasişefa, la care ochii mei, Pic şi Poc, se fac mari de uimire sinceră, de copil.
– Nu ştiu, Cvasişefa, stai să verific, spune redactoriţa, la care Pic şi Poc clipoceau intermitent a stupefacţie.
– Lasă… Dacă nu ştii, mai bine scoatem! grăieşte astalaltă sentenţios, după un moment de cugetare adâncă.

Măăăăh, da’ asta o vinit din străfundul gândirii cele de pe urmă. Să intervin? Să nu intervin? Era vorba totuşi despre febleţile-mi moldovineşti, Zdob şi Zdub, so what the heck? Deja mi-i imaginam ori vopsiţi roz în cap, ori imitând-o pe Pink, aşa că n-am putut să mă abţin:

– E punk, zic.
– Eşti sigură? Că nu vreau să greşim. Mai bine scoatem de tot cuvântul, totuşi, ca să fim siguri că e bine…
– :-L 8-|
– Să nu avem probleme…
– Da mă, e punk! sare cealaltă colegă de bureaux, care lucrează tot pe editare, numa’ că la alte reviste. Cum dracu’ să fie pink? Sunt rockeri!
– Mmmmbine, zice Cvasişefa, deloc convinsă.

Acuma, ghici ciupearcă ce-i! Mai are rost să zic cum mi-o vinit textul, cu “formularea ambiguă” scoasă, în mod precaut, să nu cumva să nu fie bine? Nu mai zic… Râd, tac şi îl pun înapoi.

13 thoughts on “I’m surrounded by complete morons

 1. Me eyes don`t have names! Asta pentru cititoru’ la care n-o agiunsu’ ironia-n oraş, cum ierea şi Fişioru’ înainte. :D Runio, cu tine nu-mi fac probleme.

 2. OMG! Să fie chiar abjectu, omul al cărui blog îl citeam în liceu, cu prekinii şi la ale cărui povestiri râdeam de se cutremura instituţia? Sunt onorată! :))

  (Acuma-mi aduc aminte cum ziceai că-ţi place să ceteşti bloguri de gagici, că-s aşa stupide cu probleme lor existenţiale :)) – aia cu sutienu’ la mare, mai ales).

 3. :))
  se pare ca ala sunt :))
  si dap, mi-am pastrat nãravu… asta pt ca printre blogurile de stupide gasesti si kestii faine. ca blogu tau :)
  si da, cand am timp – pt ca mi-am lasat semn – te cetesc cu placere (mai ales ca esti si ardeleanca)
  vezi ca-s cu okiu pe tine. tu cu pretinii tai chiar sunteti misto
  norocel!

 4. Ioi, că m-am înroşit sincer (vezi, sunt şi io o stupidă mai emancipată… o să te dezamăgesc cam des :)). Şi io te citesc demult, că scrii tare fain şi sincer (dar mai ales fin’că nu eşti zoso, arhi, ciutacu etc. :)))) Poate-om ieşi la o berulă cândva, ca neşte omini ocupaţi care estem.

 5. :) cu mare bucurie! si-l luam si pe fishior, ca fain baiet ti-ai gasit :)
  (‘mi place si de dna doctor runia, o lom si pe ea sa ma vindece la inima ::))

 6. Normal! Doar nu crez’ că mă lasă moldovianu’ să ies aşa, singurică, cu bărbaţi miştoci. :)) Pentru Runecica tre’ să facem o escală (escursie? ;;) ) la Murăş.

 7. Domnu’ Abj, pentru berile elea mă deplasez uniform accelerat în București, de-i nevoie. Și vindec și inima, clar. (sper că nu-i bai mare :D)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *