Fascination Street

The most ridiculous fear in life is the fear of being ridiculous

Hey, bloggers, leave them bloggers alone

Iată-i cum răsar, ca ciupercile după ploaie. Culmea-i că lovesc de unde te aştepţi mai puţin. Citesc de ani în şir nişte bloggeri – căci despre ei este vorba, nu-i aşa? – şi mă crucesc. Tot felul de sfaturi şi mici ghiduri despre a fi cât mai vizibil pe gugăl, micşorări de index şi teme de wordpress cât mai 2.0, ponturi despre cum să ajungi să ai reclame şi să scoţi profit de pe urma blogului. Citesc tot mai des şi despre “profesionalizarea blogului”, despre “noua meserie”, despre “ce trebuie să faci ca să fii blogger adevărat”. Blogger adevărat? What does that even mean? E ca şi cum ai zice că nu oricine are carnet e şofer adevărat, doar cei care conduc Ferrari. Sau ceva.

Bine-nţeles, nu mă refer la posturile de genul ăsta, care chiar ar fi bine să schimbe ceva în mentalitatea de scriitor pă net. Nu de alta, da’ dacă mai dau peste vreun blog mişto, să ştiu măcar dacă-i scris de gagică sau mascul, să pot să fac corect nişte legături ‘colo sus, la mine-n cap, ca să se asimileze totul aşa cum trebe.

În rest, am două rugăminţi. Una către bloggerii cu trafic cum vrea muşchii lor: nu-mi mai corupeţi ultimele bloguri mişto pe care le citesc. Îmi plac aşa mici, incognito, cu maxim 50 de unici pe zi, fără trei coloane dar cu indexu’ cât Amazonu’, fără feed ciuntit în reader şi o sută de butoane de like, share, subscribe, make T-shirt with, hang poster, get tattoo. Da’ mulţam de ofertă. Iar voi, bloggeraşi nesemnificativi, io vă iubesc, vă citesc şi vreau să vă descopăr în continuare. Vreau să nu-i aveţi pe zoso arhi manafu în blogroll, să nu scrieţi despre cât îi de naşpa România şi nici să nu postaţi minimum o dată pe zi pentru că aşa trebe, chiar dacă n-aveţi nimic de spus. Sau dacă nu corespundeţi cerinţelor, daţi-mă pe spate fiind autentici, fiind voi, nu aceleaşi clone obosite ale topului ze list.

Şi acum, dacă nu-i prea mare deranjul, ziceţi-mi ce bloguri de omini normali şi vii ar mai trebui să citesc, pentru că readerul meu începe să se-mpânzească de copies of a copy of a copy…

RSS 2.0 | Trackback | Comment

24 Responses to “Hey, bloggers, leave them bloggers alone”


 1. Păăăi, citeşte-mă şi pe mine, pls. Şi pe bloggerul meu preferat, e relaxant pentru că textele alea nu ai cum să le editezi, poţi decât să te râzi punând litera pe i. :D

 2. M.

  azi-maine tre sa-mi fac io blog din nou!


 3. Runie, io-s cea mai fidelă, fată (virgula face tot, hă? :))). Nu ştiu cum să-ţi zic, da’ bloggeru’ tău preferat mă preferă pe mine, da? Şi uite aşa am pus litera pe i. :D

  Morbish, da’ fă-l odată! Mi-i dor de atmosfera movulie de-acolo şi de… tot.

  Da’ totuşi, io pe cine citesc? *sigh*


 4. Facem un adevărat menage-a-trois :D Cu virgula aia mi-ai adus aminte de melodia Marijuanei =)) alta cu litera pe i.


 5. Pick me! Pick me! Pick me!

 6. demo

  gogu kaizer a fost primul blogger care m a fascinat :D he s da shiznit


 7. Runie, păi asta o şi fost intenţia, deci… nailed it! :D

  Cristi, pe tine te-am pickuit a looong long time ago. :))

  demo, da, Gogu Kaizer e în readeru’ meu de multă vreme. Acuma stăteam şi mă gândeam că pe vremea când mi-am făcut io blog, nu era nimeni… da’ nimeni… Niciun blogger. Scriam în gol, trimiteam, practic, mesaje-n sticlă când am început. Adică în 2004. God, I’m old. Abia după câteva luni au venit primele comentarii de la străini şi i-am descoperit, încet-încet, şi pe alţii.


 8. Awwwwww


 9. OMG, in 2004 nici nu stiam ce-i ala blog! Si eram tanar si nelamurit. :)


 10. Cristi, don’t awwww me, ’cause you knew it.

  ipo :)) Da’ crezi că io ştiam ce-i ăla? Io doar scriam acolo… Eram în clasa a noua? Zecea? Nici nu mai ştiu. Copchil precoc într-ale internetului, that’s for sure. :))

 11. M.

  sunt coplesit, bineinteles. dar trebuie sa il gandesc intai, io nu prea eram multumit de el. directia era buna, dar nu iesea exact ce vroiam io.si poate fac mai multe, cine stie? depinde cum ma hotarasc sa lovesc situatia. si fara absolut nici o inspiratie de la sfatosii de care zici. pe care nici nu-i prea citesc, in afara de unu-doi – da’ si pe aia rar.


 12. Nu înţeleg de ce tre’ să fie o chestie aşa de studiată, da’ în fine. Your blog(s?), your choice. :) Da’ tu pe cine citeşti şi-ţi place, morbish? Chiar vreau să ştiu, poate-mi scapă cineva. :)

 13. Li

  mare dreptate ai sistah! ma trispera astia cu treizeci de bloguri din care 70% aduri, da’ oricum nu va pot baga in aceeasi categorie, ca n-are sens. pentru mine pacalicii astia cu trafic imens care se plang de tot ce e in jur dar nu pun mana sa faca nimic sunt doar buturugi peste care tre’ sa iti treci google-ul cu riscul sa ii futi planetarele ca sa ajungi la aia sinceri si interesanti. desi daca stau sa ma gandesc bine am ajuns sa imi deschid netvibesul de 2 ori pe luna, si atunci ca sa te citesc pe tine (cand scrii) si inca vreo 2-3. triiiiist!

 14. M.

  pentru ca-s perfectionist, de aia:D
  pe blogurile astea am mai intrat mai mult de o data sau de doua ori anu asta(de citit- mai mult sau mai putin):siblondelegandesc, arhi, lorena lupu, tomata,ciupercutza,nebuloasa, andreea nastase(din roll-u de la zoso), zoso, oompa, ionuca, podul minciunilor, lucian despre nimicuri, flavius terbea…cam atat. cu filmele, cu serialele, cu ziare straine,dar, din pacate, si romanesti, cu facebook…asta a fost baza netului la mine in ultima vreme.si, cand ma mai apuca, obsesiile geografice.

 15. M.

  si iutub, pt fundal sonor.


 16. Lee, dude, da’ mai scrie şi tu! I kinda miss yo’ nigga-slanged insights. Always inspiring. :) Mişto comparaţia cu buturugile. :)) Uneori cred că au aşa trafic imens pentru că mulţi se minunează de ce scriu. Trist, da’ mai trist îi că nu mai scrieţi nici voi, ăştia cu condei adevărat.

  Morbish, noah mulţam fain. Cam mulţi A-listeri p-acol’, da’ te iert, că nu te-ai declarat fan. O dată – de două ori pe an şi io verific blogurile alea (de top, restul mai des). :)


 17. Peculiar și Supermagnet. Tipe d-alea care-mi plac mie, zic.

  N-am blog, dar am avut. Io-n ce oală mă bag?

 18. Dumnezeu cel mic

  M-am hotarat sa-mi fac blog.
  Saptamana asta il lansez.
  Am sa va tin la curent.

 19. Roxa

  Radu, în oala bună. :) De Peculiara-mi place şi mie, păcat că scrie când apucă…

  Dumnezeule, fă-ţi şi bagă linku’.

 20. Dumnezeu cel mic

  imi fac, imi fac, stai sa ma trezesc din betie si din lene, ca de cand am creat lumea asta m-am cam dat pe tanjeala si viata buna


 21. :)) Apăi ce scuze-s astea? Blogu’ la beţie-i cel mai fain lucru posibil, mâna lu’ Dumnezo. :D

 22. dumnezeu cel mic

  sau a lui maradona

 23. dumnezeu cel mic

  de fapt mana lu’ maradona a fost la cocaina, nu la betie.
  dar tu tre’ sa stii mai bine, pentru ca ai scris si o lucrare de diploma:)


 24. Ia te uită de unde sar cititorii fideli. :)) That was unexpected.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>