Din deliciul muncii de editor (3)

(Acesta este, din păcate, serialul rânirii mele zilnice prin texte de căcat. Din episoadele anterioare: 1 şi 2.)

Încep prin a vă spune că nu mai îs colegă cu redactoriţa care o avut de scos de pe reportofon “Meryl Streep” şi o scris în text “Marley Strip”. Pam pam. 1 down, a whole bunch to go.

Deci priviţi, dară, coşmarul meu zilnic.

“Înainte de a pleca spre Statele Unite, Ovidiu Hurduzeu a acordat revistei noastre un interviu ale cărui răspunsuri naşte întrebări profunde.”

Şi lacrimi şi mai profunde…

“Colonoscopia se face, de regulă, cu anestezie generală, pentru a asigura un confort sporit pacienţilor şi a lăsa chiar o amintire plăcută despre explorare.”

=)) Adică eşti sedat şi când te trezeşti umbli cam crăcănat, dar vai ce-ţi mai place…

“Desigur că nişte prieteni adevăraţi care ne-au susţinut în toată această perioadă şi bineînţeles, că între prieteni, multe discuţii comentarii, semne de întrebare, dar în orice caz multe multe felicitări şi încurajări pentru cariera noastră.”

Desigur şi bine-nţeles, dar în multe cazuri verb lipsă.

“Oraşul lui Nicolae Iorga, mare scriitor şi critic literar, centru turistic plin de tradiţii este punctul nostru de plecare.”

Oraşu-i mare scriitor sau Iorga-i centru turistic? Că n-am pre’ înţeles.

“Ca fizionomie, aceştia aveau trupuri robuste şi picioare lungi.”

Mwahahaha! Pe lângă picioarele şi corpurile groteşti care le ieşeau acestora din faţă, ştiţi care-i cel mai amuzant lucru la construcţia asta? Că eram aşa de obosită după o săptămână de lucru, încât nici n-am sesizat că-i greşită. Aşa am trimis-o la corectură. :)) Ce-am mai râs p-ormă, numa’ noi ştim.

“Suede a cântat hituri precum Maria, Come Back Girl, Filmstar, Everything Will Flow.”

Toate bune şi frumoase, numa’ că primele două-s “hiturile” formaţiei din deschidere, The Mono Jacks, dăşteapto care cauţi pe net! Nici nu ştiţi cum m-o mâncat să las aşa în revistă, să vadă şi domnii organizatori pe cine acreditează la concerte. :D

“Producţia a fost premiată, anul trecut, la festivalurile de film de la Oxford şi Dallas şi mărturiseşte despre capacitatea unei femei de 87 de a trăi înconjurată de lucruri frumoase, cum ar fi florile şi familia.”

Wow, într-adevăr, tre’ să fii tare rezistentă pentru a putea trăi înconjurată de flori şi familie… Capacităţi incredibile îţi trebe!

“Tom Jones este chiar un sexbomb, sau la Tina Turner, Barbara Streisand sau a fost ziua lui Roger Waters, care a împlinit recent 68 de ani.”

O frază cu adevărat alambicată, cu multe sensuri profunde ascunse printre rânduri.

“Săptămâna trecută, concertul artistei, intitulat Loredana “Agurida Fantastica”, în cadrul căruia a cântat cu mai mulţi prieteni. Printre care s-a aflat şi Cristi Iacob, care a cântat un duet cu Lori melodia celebră, Bună, seara, iubito!, pe care artista o interpreta alături de Ion Caramitru.”

Dar vai care… nici nu ştiu de unde să încep, care. Pe care. Zic. Gen. Care.

“Când vine vorba despre implicarea vedetei tv în creşterea mucuţului David (…).”

Lovely, lovely typo… sper. :)) Da’ cu ăştia cred că v-am convins că nu se ştie niciodată…

5 thoughts on “Din deliciul muncii de editor (3)

  1. Marley Strip =)) ))))) şi îi prima dată când aud că_colonoscopia îţi poate lăsa amintiri plăcute =)) ) Dar, ce ştiu io, mai bine mă duc să mai dau cu mopu printre revistele alea….

  2. Runie =)) Şi a zis-o un medic, da? Nu oricine. Nu mai putem avea încredere-n breasla voastră. :))

    ratza, ai fi surprins să afli că 1. nu există paznic de noapte, nij dracu’ n-ar fura troacele astea, 2. câteva perle vin direct de la superiori, redactori-şăfi şi de-alea. :))

    Cougar, ca de obicei, la posturile amuzante… nu-i deloc meritul meu. :))

    Corina, nu, nu vrei, crede-mă. Întreab-o pe Runia, că ea o fo’ în vizită. E amuzant până nu mai îi amuzant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *