Interfon cu antifurt, ce vecini tonţi am, să-i… mut!

Aşa cum năpăstuiţii de soartă care stau acum în Drumul Taberei au ieşit dimineaţa din căşi ca să constate sideraţi că staţiile de autobuz pur şi simplu nu mai există (aţi vrut metrou? noah!)…

în mod identic

Pe vremea când mai locuiam încă-n Murăş, dau să ies dimineaţa din bloc şi rămân uluită că afară nu mai există interfon. Ce dumne…?

Aflu când mă-ntorc acasă că nu-i defect şi dus la reparat, nici luat jos pentru că e gata să fie înlocuit cu un sistem mai performant, cu frânghii şi scripeţi recunoaştere a irisului ocular sau a timbrului vocal… nu. O fost furat!

Da, se pare că în secolul 21 cineva chiar are nevoie de un interfon pe-acasă. 10 ouă, două cepe, un litru de lapte, trei suluri de hârtie igienică şi un interfon. Ioi, n-au interfon la supermarket? Nu-i bai, am văzut unu’ azi-noapte. Nu părea că-l foloseşte nimeni, deci am presupus că, dacă tot îi afară, n-are nimeni nevoie de el. Aşa că l-am luat. Nici măcar o zgârietură n-are pe el, îi nou-nouţ! :D…

8-|

Oricum, ideea era că pa-pa interfon. Noah, ce-i de făcut? Punem altul, desigur, nu care cumva să fim invadaţi de homeleşi, cerşetori sau indivizi dubioşi care pun spam în cutiile poştale! Dar cum facem să – se întreabă şefu’ de scară şi vreo doi vecini – să nu-l mai fure, măi ominilor?…

Şi stau ei fain-frumos şi cugetă vreo săptămână, după care, într-o zi, apare soluţia. Nu. Deci nu. De ce! Incredibil, aşa ceva!

Mi-o trebuit vreo două luni să nu mai intru în scara blocului râzând în hohote. La prima beţie straşnică de după mirifica schimbare am uitat ce se întâmplă şi, spre ruşinea mea, am sunat-o pe muma la 4 dimineaţa să-mi explice cum intru… Am avut nevoie de un an până să mai las vreun tip să mă conducă acasă şi un an jumate până să pot trece iarăşi pe lângă vecinii mei ingenioşi fără să mă pufnească hohotele necontrolate. Şi acum abia mă abţin, deci abia-abia!

Credeţi că exagerez? Serios, chiar asta credeţi? Ia priviţi:



e tremurată fin’că se râdea!

De ce, dar doamne, de ce? De ce-ai face asta? De ce-ai monta interfonul ÎN SCARĂ? De ce ai decupa un geam PERFECT ÎNTREG… să încapă o mână? De ce. Vă rog să îmi explicaţi, aşa ca la proşti, cam cât o trebuit să-i ducă scăfârliile pentru a le făta minţile odihnite, pensionare, asemenea pocinog! Căci io, una, nu-mi pot da seama…




Ş-apăi am mai zis că de 8 martie m-am îmbătat ca o floare după o ploaie de primăvară şi Cristi o fost, sireacu’, nevoit să mă conducă acasă pe şepte cărăruşe. Dar vai, când o văzut catastrofa, cât o mai hăhăit, şi cât o râs, şi cât s-o distrat, şi cât o mai pozat-o! Iar io mă sprijineam de-un perete, cu genunchii tăiaţi şi scoşi din ecuaţie de la băutură şi râs, şi-i ziceam şşşş, şşşşşşşş Cristi, vecinii mei creativi dorm, să nu-i trezim, şşşşşşt! =))

11 thoughts on “Interfon cu antifurt, ce vecini tonţi am, să-i… mut!

 1. Ce ma?! Duamne dumnezeule :)) Mor de ras aici :))

  Si la mine (ma rog, in unul din blocurile in care am locuit) s-a furat interfonul, dar ramanea asa… o gaura, pana cand se aducea altu’… si tot asa vreme de un an cat am stat acolo. Era o rutina placuta pentru administratia blocului, cred.

 2. auzi, da nu inteleg, cum puteai sa bagi mana la interfon, nu la fel de bine puteai sa o si deschizi din interior?
  sau o bagat in pivnita ivarul ala mecanic, care deschide usa fara buton ? :))

 3. cherry, lol, damn right sistah!

  Silvia, la cât îi duce mintea di pă urmă pe administratorii de bloc, mira-m-aş ca nu cumva să nu fi fost tot ei ăia care-l şterpeleau şi-l puneau pe acelaşi, să mai justifice nişte fonduri sustrase dubios. :)) În locul vostru, îi făceam semn!

  Dorin, nu se deschide de la uşa aia, e alta lângă, da’ dacă ai o ţârucă de sămânţă de Michael Jordan în tine şi-ţi ajung mâinile, să ştii că se poate. :)) Mother of fails.

 4. deci…ne facem firma?tre’ sa punem mana pe tehnologia aia pt usa de bloc cu telecomanda, da’, in principiu, sa fim primii care vand asa ceva, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *