De ce suge Peninsula 2013

Nu pentru că nu mai e acasă, la mine-n ogradă. Boc a fost cu două secunde mai deştept decât Florea, întărind zicala aia cu nu contează înalţimea. Asta e, om mere şi-n Cluj, no, că-i la un Boc distanţă, mwahaha.

Nu pentru că denumirea de Peninsula nu se mai justifică. Festivalul nu se mută într-o zonă cu apă, aşa că adio răcoare pe timp de noapte, scrum ne facem pe Valea Gârbăului dacă iar începe să duduie cuptorul de iulie.

Nu pentru că nu vin Queens of the Stone Age, deşi-s în Europa, au scos un album mişto şi io mor după ei. La noi vin Kaiser Chiefs – pe care, nu mă-nţelegeţi greşit, îi stimez, o rupt gura Bucureştiului în 2008 şi am fost acolo, dar ăla nu e rock, e hipstăreală cu chitare. Dar nu de-asta, căci oricum io şi amicul meu Josh Homme ne-am dat întâlnire în Europa.

Nu pentru că lineup-ul, în general, e slab. Un party animal ca mine n-are nevoie de pretexte ca să ţopăie. Plus că vine Kusturica – ce alte motive în plus de zbânţuială să mai vrei?

Nu pentru că pe Facebook comunicarea lasă de dorit. I-am corectat, mi-au şters un comentariu deloc maliţios, dar ar trebui să mă iau în serios ca să mă afecteze mizilicuri d-astea. Or fi schimbat PR-ul cu unu’ din Cluj, iar io am considerat Cluju’ mereu o ţârucă mai de la ţară decât Mureşul. Nu mă credeţi? Aţi auzit recent cum vorbesc clujenii? N-au nici pe departe muzicalitatea maghiarei mureşene. ;))

Nu pentru că ediţia asta e de un heirupism sinistru. Am primit comunicat de presă cu titlul 39 de noi confirmări la Peninsula. 39, de zici că e Glastonbury, să toarne o dată cu zecile de trupe anunţate. Din păcate, la noi n-a avut nimeni timp să le anunţe din timp. Fail much?

Nimic din tot ce-am enumerat nu contează. Şi ştiţi de ce? Fiindcă motivul pentru care Peninsula 2013 suge ţine mai mult de paranormal:

The lineup so far (stay tuned for more):
July 18.: Kaiser Chiefs (UK), Paul Kalkbrenner (DE), Alborosie (JAM/IT), Utah Jazz & Stamina MC (UK), Șuie Paparude, Lemon Bucket Orkestra (CAN), Luna Amară, Acapella WindSingers (HU), Magda Puskas & friends, Mushroom Story, Theory Of Mind, Sky Swallows Challenger, Satelittes, Natif, Mojo Barrel, Blood Print, Rubik’s Cube

July 19: Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra (SRB), DragonForce (UK), Benga (UK), Camo&Krooked (A) feat. MC Youthstar (UK/FR), The Sweet Life Society (IT), Lemon Bucket Orkestra (CAN), Altar, Sterbinszky (HU), The Amsterdams, Zadar, Traff!c, Baba Dochia, Kaleidonescu, Lights Out, Persona, Pistol Cu Capse, Quantum Drive, Astero, SoNaked, The Kryptonite Sparks

July 20: Ska-P (ESP), Marky Ramone’s Blitzkrieg (US), N.O.H.A. (CZ, DE, US), Julian (HU), Niște Băieți, Zadar, Traff!c, Hot Club de Cluj, Diamonds Are Forever, White Walls, GoodBye To Gravity, Roadkill Soda, Breathelast, Scars Of A Story, Rock `n Ghena, Divided By Perception

July 21: RotFront (DE), Ocho Macho (HU), Grimus, Ska-nk, Rehab Nation, Relative, Dirty Shirt, Ultimu’ Nivel, Methadone Skies, Nomega, .ROM, Marinel Petreuş, Gheorghe Pârja 

Poftim? Marinel Petreuş la Peninsula? Are you fuckin’ kidding me? Material de pogo, clar. Tot ce mai sper îi să-l prezinte Marioara Murărescu, că io clar o să fiu în primul rând. La Marinel Petreuş, la Peninsula. Fireşte. Aşa ceva nu-i de ratat.

Acestea fiind zise, io o să fiu tipa aia care face chetă la intrarea în festival, că după postul ăsta, sigur m-am lins pe bot de acreditare.

10 thoughts on “De ce suge Peninsula 2013

 1. lasa ca ne rockerim la Sibiu, ca Artmania e festival adevarat, cu Within Temptation si alti nordici calzi. Si nu pot sa uit ca banditul nostru a propus sa ofere 4 zile spatiu peninsula in parcul pe care l-au municipalit firmele PDL. Apropo, aia au autorizatii sau iar si-au tras afacerile singuri?

 2. Marinel Petreuş, Gheorghe Pârja??!! Pe Bune? de unde ai aflat informatia asta? E pe bune? sper doar ca e o gluma proasta!

 3. Numa Peninsula nu pot sa isi spuna, eventual Valea sau Groapa. Sincer, anul acesta voi spune pas. Preferam Muresul, la orice ora pentru acest festival. Cum ar fi ca si Szigetul sa se mute???

 4. Florentin, i-am văzut pe Within Temptation deja de două ori, în condiţiile în care nici măcar nu-s mare fană. La Sibiu i-aş vedea pe Haggard, da’ am peşti mai mari de prăjit anul ăsta şi fondurile-s limitate, aşa că vă rockeriţi făr’ de mine. :D Cât despre ce mişmaşuri fac ăştia-n Cluj, încă n-am cercetat, da’ văd io.

  Norbert, ce-i în italics e copy/paste de pe pagina lor oficială de Facebook. Scrolluieşte pe acolo şi o să te convingi.

  touretul, nu e bine că s-au dus. Nu e bine deloc.

 5. cotos :)) Da, ar fi ceva să mute Insula de pe insulă. Eventual în vârf de munte, că acolo ia un primar mai mulţi bani din afacerile pe care le-nvârte. Noroc că-n Ungaria nu-s munţi.

  Alexandra, doar ce era să zic pe interneţ, mediu liber neveste-sii? Şi tu acuma… :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *