Cum să faci cunoştinţă cu oameni în crâşmă

Ieşim sâmbătă? Ieşim. Office? Office. Bem? Bem! Avem bani? Mnu prea, dar când a fost asta o problemă?

Aşa că am cotrobăit în cămara alor mei, fiind convinsă că o să dau peste vinul epocal pe care-l scoate taică-mio la sărbători şi care te pune-n cap după un pahar. Am găsit o sticlă de juma’ de litru cu ceva ce părea să aibă culoare de vin, miros de vin, dar când l-am gustat… Hiroshima! – şi asta ar fi o subestimare cruntă. Am băut multe porcării la viaţa mea, da’ brandy-ul / coniacul / ce mama naibii era ăsta îi doar cu o zecime de idee mai nobil decât spirtul Mona.

În fine, cu gâtul în flăcări şi lacrimi în ochi, am decis că la ţară mere. L-am amestecat cu Cola şi l-am oferit înspre degustare drojdierilor de frunce din Office, Hegheş şi Jan. Trebuia să văd dacă doar halucinam şi nu era un trotil atât de fatal precum mi se părea sau dacă chiar beam benzină, antigel şi alte lucruri din aceeaşi familie. Judecând după cum li s-or contorsionat feţele sus-numiţilor, mizez pe varianta doi.

Pe când cinstirea cu licoarea turbată îşi făcea mai bine efectul şi noi – Runia, Hegheş, Mariusică etc. – rockăream mai cu spor, vine la noi o gagică cu ochelari hipstereşti şi grăieşte:

– Pot să stau şi eu cu voi?

Politicoasă şi după alcoale, îi fac semn să poftească.

– Eu sunt Andreea, se prezintă hipsteriţa.

– Noi suntem noi! zic, brusc antisocială.

– Aaah, Noi 1, Noi 2, Noi 3… ne arată asta cu deştu’.

– Sau poţi să numeri invers.

Tăte bune şi frumoase până când se decide Hegheş, cu privirile înceţoşate, să participe şi el decisiv la conversaţie:

– Io am fost la o nuntă săptămâna trecută!

Dacă nu înţelegeţi nici voi ce legătură avea asta cu orice şi cum a venit aşa, din senin şi de nicăieri, staţi liniştiţi – nici noi. Şi nici Andreea, care se uita când la Hegheş, când la noi hlizindu-ne, până s-a evaporat nu prea subtil de lângă Noi 1, Noi 2, Noi 3. Şi uite-aşa mai cunoşti oameni noi prin crâşmă – Andreea, te salutăm pe această cale şi… pe bune, nu ne băga pe toţi în aceeaşi oală, că nu toţi am fost la o nuntă săptămâna trecută.

2 thoughts on “Cum să faci cunoştinţă cu oameni în crâşmă

  1. Nu înțeleg ce a fost în neregulă cu intervenția hergheșului! Își aducea și el aportul la o conversație de-altfel foarte normală, între oameni la fel de normali ca el. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *