8 thoughts on “Io nu mă inflamez des…

 1. Foarte bine că te inflamezi. Cunosc sentimentul, şi tot îmi face bine, chiar dacă numai cu asta rămân, de multe ori.
  Da’ măcar e un semn concret de sănătate mintală. Zilele trecute am fost în stare să ameninţ pe cineva la modul cel mai serios că apuc ceva obiect contondent şi arunc după el dacă mai rosteşte o dată, în “ilustra-mi prezenţă”, sintagma: “dar asta nu e treaba mea”.
  M-a crezut.
  Nu-mi dau seama cum trebuie să fi arătat atunci pe dinafară, dar pe dinăuntru mă simţeam perfect normală şi îndreptăţită să mă port astfel. Asta fiind o convingere care n-a dispărut nici după ce m-am calmat şi-am judecat la rece. Dacă n-ai nicio intenţie să-ţi depăşeşti stadiul de perpetuă mediocritate, nu e vina nimănui pentru asta, nimeni nu ar trebui să plătească pentru incompetenţa ta.
  Hm, bag sama că nu prea mi-a trecut, de fapt :)

 2. are si omul ala dreptatea lui… eu sunt de acord ca medicii trebuie sa se dea peste cap sa salveze vietii dar si societatea ar trebui sa se dea peste cap sa-i plateasca decent. ca daca un medic ajunge sa se gandeasca ca dupa ce iese de la munca cina ii vor fi niste biscuiti cu ketchup trust me ca iti vine sa-ti bagi p*** si sa te duci pe campii.
  eu lucrez in partea aia a medicinei care face calcule cam cat costa o viata, cam cat costa sanatatea si cat din ele ne permitem si trust me… sanatatea nu-i pe gratis.

  mai mult , eu cred sincer ca medicii individual saboteaza sistemul medical putin cate putin si mare parte din ei nu ai nici cel mai mic interes sa mearga medicina. altfel nu-mi pot explica cum un sistem mult mai prost ca al nostru, legislativ, metoda de lucru etc merge mult mai bine, gen cel al marii britanii si al nostru care e cat de cat pus la punct legislativ si structural merge exact fix drept ca p***.

  nu poti sa ai pretentia ca cineva sa isi faca datoria no metter what si tu sa stai sa te scarpini in fund ca nu-i treaba ta cand acel cineva isi cere niste drepturi…

 3. Mihai, este posibil ca omul să aibă dreptatea lui. Dar și pacientul are dreptatea lui, prioritară în acest caz, că omul nu ajunge la medic de bine ce-i merge.
  Și dacă, în fața unui pacient în stare critică, tu te oprești să faci reflecții amare pe tema hibelor din sistemul sanitar, în loc să-ți faci datoria de a salva o viață (încerc să mă feresc de patetisme aici, dar nu prea am cum, ipoteza chiar implică o situație de viață sau de moarte) problema este la tine, ca medic și ca om. Nu mai este la sistemul sanitar.

 4. Off-Topic Drive-By (Noi suntem români!)

  http://www.youtube.com/watch?v=GwgRzU8oc4Y

  Piesa lui George Harrison, Here Comes the Sun.
  Varianta folk/a capella/soft rock/unplugged/nice little nostalgia-filled piece for a rainy Sunday afternoon/…

  Sau despre importanţa pitonilor cu coamă în ecosistemul mondial.

  (Eric Idle)

  Salve, mate!

 5. Nu poci si nu vreau sa cred ca era vorba despre oameni reali, care i-ar lasa sa crape pe semenii lor. exista asemenea oameni?!

 6. Andreea & Mihai – nu mai lungesc subiectul. Toate lucrurile pe care le-a adus în discuţie Mihai sunt probleme reale, care însă ar trebui să pălească în faţa iminenţei morţii pacienţilor. Doar zic. Total de acord cu Andreea.

  X-uleasco, ooooh, i-ai văzut împreună la BBC? Aproape am avut lacrimi în ochi. Abia aştept să văd ce le-o mai fătat minţile – acum bătrâne, da’ nu mai puţin geniale. :D

  demo, ba uite, să crezi. Există şi ies la ceai cu ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *