Fascination Street

The most ridiculous fear in life is the fear of being ridiculous

Moms are awesome, right?

Zilele ăstea am aflat că se deschide un magazin Yves Rocher pi şientru urbei. Pe lângă reacţia tipic feminină de “abia aştept să sparg un salariu pe creme şi parfumuri”, mi-am amintit de maică-mea.

Ce legătura au? Păi…

Pe când lucram în Bucureşti am primit cadou de pe la locurile de muncă unde dădeam cu subsemnata o grămadă de produse de la ăştia, printre care un parfum extrem de nereuşit (l-am făcut cadou), un parfum extrem de reuşit (abia aştept să-mi mai iau) şi un gel de duş de cireşe pe care îţi venea să-l ungi pe pâine prăjită şi să-l foloseşti ca gem, să-l bei ca sirop, atâta de bine mirosea! De fapt, putea fi parfumat mai fain doar dacă un unicorn mânca prea multe cireşe şi vomita în sticla de gel de duş. Şi apropo de sticlă, era de ediţie limitată, arăta beton. Ce mai, ireal, out of this world. Era Dumnezeul gelurilor de duş!

Cu inima îndoită şi plină de regrete, i-l fac cadou mumei. Pentru că nimic nu te bucură mai mult când ai ajuns deja în situaţia în care le mai poţi face şi tu câte o bucurie, nu?

Timpul trece, mai trec pe-acasă, sesizez fericită de fiecare dată că gelul meu de duş are succes, sunt încântată că maică-mea-l foloseşte. Mega win! Evident, uit de toată tărăşenia.

Până zilele trecute, când intru pe uşă şi zici c-am trecut printr-un portal temporal în Cireşarii! Îs aproape 100% convinsă că Cireşarii n-au nimic în comun cu cireşele, da’ n-am citit cărţile, deci whatever.

– Ai spălat pe jos? întreb, încă sperând.
– Da.
– Cu ce?
– Cu ăla… de cireşe.
– Cu gelul de duş? Ăla de la mine?
– Da. Mai fac economie la Domestos!

– … şi miroase şi mai bine! continuă ea, dar creierul meu deja se blocase.

Urmând firul logic, tre’ să scot urgent cărţile din casă, poate-ntr-o zi i se năzare să facă economie şi la hârtie igienică…

RSS 2.0 | Trackback | Comment

5 Responses to “Moms are awesome, right?”

 1. ametist

  Trebuie sa recunosc cu maxima umilinta ca eu am fost in pozitia mamei tale cand eram prin anul 1 de facultate…colega mea de apartament isi cumparase un burete de baie roz-mov-verde si mai stiu eu ce culori ale curcubeului..iar eu m-am apucat sa spal cu el peste tot. Cand spalam eu mai vartos in baie, intra ea. “Ce-i acolo in buda??? buretele meu??” “Îhî” Ma mir ca nu a facut un AVC ceva. Mai tarziu am mers sa ducem gunoiul si i-am zis ca la intoarcere trecem pe la magazin sa-si aleaga ce burete vrea si i-l cumpar eu. Gunoiul era undeva in spatele blocurilor, o cosmelie la care accesul se facea cu cartela. Drept pedeapsa pt burete, colega mea s-a facut ca ma incuie acolo. Noroc ca pedeapsa n-a tinut prea mult :))

 2. ady

  eroii din ciresarii locuiau pe strada sau in cartierul ciresului, nu mai stiu exact.
  cred c-as fi murit cu zile daca dadeam peste mama facand asta. dar nu-s sanse, maica-mea e moarta dupa geluri de dus. :) in plus, cel putin cat o trai tata, sigur n-o sa utilizeze cartile in alt scop decat cel pentru care au fost publicate.


 3. Ametist, deviza voastră ar trebui să fie “nu gafezi, nu exişti”. :))

  Ady, mulţam de lămurirea inexactă. ;)) Să-ţi trăiască ai tăi părinţi nekilleri de geluri de duş şi iubitori de carte!

 4. Teo

  Roxa, si nu ai turbat? Pfuaai, ce urat faceam! Maica-mea e innebunita dupa gelurile de dus de la Yves Rocher.
  In schimb mi-am adus aminte ceva:)) Pentru vreo cateva luni, a locuit la noi un prieten al sotului. Eu in baie am o mini colectie de parfumuri, si un ulei de corp frumos ambalat cu pulverizator, pe acelasi raft. Ma duc intr-o zi la toaleta, peste tot lipicios…ce pusca mea? Mi-au trebuit minute bune sa-mi dau seama ca uleiul meu de corp a fost folosit drept spray odorizant. :))))

 5. Roxa

  Ie ba nu dară. :)) Nah fain, tu. Cre’ că cel mai bine îi să nu mai facem cadouri, respectiv să nu mai primim pe nimeni în casă, doar ca să fim sigure.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>